Rejsetiden forkortet med 12 minutter over Øresund

Svenskerne valgte i sidste uge at droppe ID-kontrollen over Øresund til stor glæde for især togpendlerne. Rejsetiden er blevet forkortet gevaldigt.

Tirsdag den 2. maj var en god dag for de hårdt prøvede pendlere, der dagligt tager turen fra over Øresund mellem Danmark og Sverige. Svenskerne valgte nemlig at ophæve ID-kontrollen over Øresund, og det sparer pendlerne tid fra især statationerne Ørestad og Tårnby.

Forbedringen for de rejsende skyldes, at Øresundstogene siden den 24. april et afgået hvert tiende minut fra Københavns Hovedbanegård til Københavns Lufthavn og nu også stopper på mellemstationerne Ørestad og Tårnby. Det oplyser DSB.

De togrejsende fra Ørestad og Tårnby sparer dermed tolv minutter på rejsen mod Sverige, og skal ikke skifte tog i Københavns Lufthavn, som tidligere under ID-kontrollen.

Det betyder at togrejsen fra Ørestad til Hyllie nu tager mellem 21 og 25 minutter, mens den fra Tårnby er et minut hurtigere.

Dropningen af ID-kontrollerne ventes at indebære flere forandringer af togtrafikken over Øresund, men inden en ny trafikplan kan indføres skal både politiet og togoperatørerne udrede, hvad den skærpede græsekontrol betyder.

DSB arbejder ifølge News Øresund netop nu med at opdatere den automatiske information i togene, dels i form af rulletekster, dels automatiske udråb. Det forventes at tage nogle uger eftersom samtlige 109 tog først skal passere værkstedet i Danmark. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik