Rejseselskaber masseaflyser afgange til Tyrkiet

Flere rejseselskaber har aflyst alle afgange til Tyrkiet lørdag efter nattens kupforsøg og kampe i gaderne.

Bravo Tours, Star Tour og Spies har aflyst afgange til Tyrkiet lørdag og søndag. Det sker efter uroligheder i forbindelse med et militært kupforsøg, der har medført væbnede kampe i gaderne i landets større byer.

Bravo Tours henter alle sine rejsende hjem. Der er ikke tale om en evakuering, men at alle gæster flyver hjem som planlagt og ingen nye ankommer. Det oplyser rejseambassadør Stig Elling.

Rejseselskabet kommer ikke til at sende flere gæster mod Tyrkiet, før man har dannet sig et overblik over situationen, hvilket kan tage flere dage.

- Vi skal finde ud af, hvilke lufthavne der er åbne, og hvordan vi får vores gæster hjem i god ro og orden, siger Stig Elling til Ritzau.

Bravo Tours har for nuværende 600 gæster i Tyrkiet. Søndag skulle små 1000 turister afsted til Tyrkiet med Bravo Tours, men det er altså nu aflyst.

Star Tour fortalte tidligere, at selskabet har omkring 2000 turister i området, mens pressechef Nikolaj Johnsen estimerer, at 10.000 danskere befinder sig i landet på ferie.

- Vi har aflyst fem afgange til Tyrkiet i dag, lørdag. Vi har fire afgange i morgen, og senere på formiddagen træffer vi en afgørelse om, hvorvidt de skal afsted, siger Nikolaj Johnsen til Ritzau.

Spies aflyser i første omgang en enkelt afgang til Tyrkiet lørdag. Det er selskabets eneste afgang til landet i weekenden.

Spies har sin næste afgang mod Tyrkiet mandag, og hvad der sker med den afgang afhænger af Udenrigsministeriets rejsevejledning, oplyser kommunikationschef Torben Andersen. Selskabets cirka 2000 gæster i Tyrkiet flyves hjem som planlagt.

Udenrigsministeriet har i løbet af natten ændret sin rejsevejledning til Tyrkiet, så den fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet.

Flyselskabet SAS har aflyst sin eneste afgang lørdag morgen, men har tre yderligere på programmet lørdag, som flyves for rejseselskabet. Ifølge luftfartsselskabet er det uvist, om de tre flyvninger gennemføres. SAS opfordrer passagerer til at kontakte deres rejseselskab.

Natten til lørdag har dele af militæret iværksat et kupforsøg mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. Der har været kampe i hovedstaden Ankara, hvor der meldes om over 60 døde. Ifølge flere internationale medier ser kuppet dog ud til at være slået fejl.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik