Rejsekortet bliver (måske) billigere uden for myldretiden

Regeringen og Enhedslisten er nu klar til at ophæve den regel, der forhindrer rejsende med rejsekort i at opnå rabat uden for myldretiden. Det skriver DR P4 Sjælland.

"Nu får du op til 20 % rabat med rejsekort uden for myldretiden". Sådan lyder det gode tilbud fra Rejsekort A/S, der til daglig administrer det lille chipkort, som over 2 millioner danskere er ejere af.

Meningen med rabatten er at få flere danskere til at tage offentlig transport uden for myldretiden, hvor toge og busser langt fra er lige så proppede, som de er om morgenen og om eftermiddagen. Der er dog et lille men...

Rabatten gælder kun, hvis man ikke krydser et takstområde. Tager du eksempelvis fra Aalborg til Aarhus eller fra Holbæk til København, så betaler du fuld pris uanset tidspunkt på dagen. Den regel er flere partier i Folketinget nu klar til at ophæve.

Enhedslisten: Tåbelig regel, der bør afskaffes

Et af de partier, der taler varmest for en ophævelse af begrænsningen, er regeringens støtteparti Enhedslisten. Henning Hyllested, der er trafikordfører i partiet, kalder den eksisterende regel for fuldstændig tåbelig. Han vil derfor have den afskaffet hurtigst muligt.

- Der er jo rigtig mange danskere, der har brug for at rejse hen over takstgrænserne. Derfor er begrænsningen en tåbelig regel, og da vi samtidig gerne vil gøre den kollektive trafik billigere, så vil vi gerne have den begrænsning ophævet, siger Henning Hyllested til P4 Sjælland.

Enhedslisten vil derfor på et møde i næste uge, hvor partierne bag rejsekortet mødes, foreslå en ændring i den eksisterende aftale, så rabatten på rejser uden for myldretiden også gælder imellem de forskellige takstområder.

S: Vi var ikke opmærksomme på begrænsning i aftale

Hos regeringspartiet Socialdemokraterne er man også klar til en ændring af den eksisterende regel. Partiets transportordfører, Rasmus Prehn, bakker op om Enhedslistens forslag og kommer samtidig med en erkendelse.

- Vi var simpelthen ikke opmærksomme på, at det var en begrænsning i aftalen. Udgangspunktet var selvfølgelig, at hvis man kørte uden for myldretiden, så skulle man have rabat. Derfor er vi fra socialdemokraternes side positivt stemt over for Enhedslistens forslag, siger Rasmus Prehn til P4 Sjælland.

Hos Dansk Folkeparti, der ligesom S, SF, R og Enhedslisten er en del af forliget bag rejsekortet, er man endnu ikke klar til at sige ja til forslaget omkring en ændring af reglen. Her vil man først høre Enhedslistens konkrete forslag og finansieringsplan, der bliver fremlagt på onsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik