Rejsegilde på kæmpe kontorbyggeri ved skinnerne

Fire store kontorhuse på Kalvebod Brygge skal fremover huse 2.000 medarbejdere.

Et imponerende stort flag vajede i vinden i toppen af en kran, og et par hundrede personer var i dag samlet for at holde rejsegilde for et stort kontorbyggeri på Kalvebod Brygge i København. 

- Selve rejsegildet, det er en indikation af, at vi er kommet cirka halvvejs i byggeriet. I gamle dage var det jo træspær, men vi har lagt de sidste betonelementer op i dag, siger Peter Viskum, projektleder, A. Enggaard A/S.  

Fire store kontorbygninger tårner op i landskabet nær skinnerne, Fisketorvet og Dybbølsbro. Bygningerne har mellem fem og ni etager, og de fylder godt i landskabet med de 40.000 m2. 

 
 
Foto: Arkitema Achitects

Når de står færdige i årsskiftet mellem 2018-2019, skal de huse medarbejdere fra Banedanmark, Energistyrelsen, Trafik- og Byggestyrelsen og Vejdirektoratet. 

Det er ifølge totalentreprenøren et af de største OPP-projekter (Red.:offentligt-privat partnerskab) i Danmark til dato. 

Broer og grønt strøg

Broer mellem bygningerne skal gøre det muligt for de omkring 2.000 ansatte at komme nemt rundt mellem de forskellige afdelinger. 

- De fire gangbroer kan også bruges som opholdszone og til at stå og nyde viewet op ad det grønne strøg og op til Tivoli Hotel, siger Peter Viskum, projektleder, A. Enggaard A/S.  

 
 
Foto: Arkitema Achitects

Et grønt strøg kommer nemlig til at løbe fra Trafiktårnet kort derfra, mellem de nye kontorbygninger, hen over Dybbølsbro og videre til SEB Bank.

- Det bliver et offentligt tilgængeligt strøg, hvor forbigående vil kunne nyde de grønne arealer og opleve vandløb og lys, hvilket sætter et helt særligt præg på dette projekt, fortæller Peter Viskum i en pressemeddelelse. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik