Regnvejr sætter turbo på vandprøver

De store regnskyl i morges har sat turbo på undersøgelserne af drikkevandet fra Køge Vandværk, som fortsat ikke må drikkes uden at være kogt først. Drikkevandet er under mistanke for at være årsagen til den opblomstring af bakterien campylobacter, som har gjort flere hundrede mennesker syge i Køge By, og bakterie-angrebet ser ud til at være koncentreret omkring nogle regnfulde dage i maj. Det skriver DAGBLADET Køge.

Derfor har dagens regnvejr fået Energiforsyningen i Køge til at optrappe antallet af vandprøver i jagten på en mulig smittekilde.
- Regnvejret i dag gør, at vi nu tager ekstra mange prøver af drikkevandet i selve boringerne og i drikkevandssystemet. Det gør vi, fordi nogen har en teori om, at regnen har betydning for det her, siger forsyningsdirektør i Energiforsyningen, Line Hollesen.
Indtil videre er der ingen bakteriespor fundet i drikkevandet fra Køge Vandværk, som forsyner 20.000 borgere med vand, men jagten fortsætter.
- Vi arbejder på at finde ud, hvordan det eventuelt kommer ind i drikkevandssystemet, og vi leder overalt, for reelt ved vi ikke, hvor vi skal lede, siger Line Hollesen, som forklarer, at flere uheldige omstændigheder skal falde sammen, før urent vand kan trænge ind i drikkevandssystemet.
Det skyldes, at der er tryk på drikkevandsledningerne, og derfor retter en stor del af undersøgeslerne sig også mod de 12 vandboringer, der forsyner Køge Vandværk.
Der kommer til at gå op til seks dage, før resultatet af dagens prøver er klar, og natur-og miljøchef i Køge Kommune, Bjarne B. Svendsen, lægger på ingen måde skjul på, at kommunen håber på, at smittekilden snart bliver fundet. Hvornår det bliver kan han dog intet sige om, og det samme gælder en ophævelse af drikkeforbud og kogepåbud.
- Det er vigtigt at understrege, at selvom de her prøver af drikkevandet ingen bakterier viser, så skal man ikke drikke vandet, så længe der er kogepåbud, siger Bjarne B. Svendsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere