Regnvandsbassiner skal minimere forurening af Roskilde Fjord

Langs den nye fjordforbindelse er der udgravet otte nye regnvandsbassiner, der skal rense vandet fra vejen inden det ender ude i Roskilde Fjord.

Hvis man har kørt rundt i Frederikssundsområdet, og undret sig over de otte store vandbassiner der er dukket op rundt omkring, så er der altså en god grund til de nygravede huller. 

De otte nye bassiner har nemlig en ret vigtig funktion, i forhold til at minimere forureningen af Roskilde Fjord. 

Etableringen af regnvandsbassinerne sker i forbindelse med anlægningen af den nye fjordforbindelse, der bliver en knap 10 kilometer lang 4-sporet motortrafikvej, der blandt andet kommer til at strække sig over den nye Kronprinsesse Marys Bro.

- Regnvandsbassinerne er en del af vejanlæggt og har deres væsentligste funktion, når vejen er i drift. De skal nemlig bruges til at rense vandet fra vejen, inden vandet bliver ledt ud i de naturlige vandløb og Roskilde Fjord, fortæller projektchef Henrik Vincentsen i en pressemeddelse. 

På begge sider af fjorden er der udgravet i alt otte nye regnvandsbassiner, der skal beskytte mod forurening fra vejene. 
På begge sider af fjorden er der udgravet i alt otte nye regnvandsbassiner, der skal beskytte mod forurening fra vejene. 
Foto: Fjordforbindelsen Frederikssund

Regnvandsbassiner holder på de skadelige stoffer 

De udgravede regnvandsbassiner har forskellige størrelser på mellem 1511 m3 og 6143 m3. Til sammenligning har et olypisk svømmebassin en størrelse på 2500 m3. 

Bassinernes størrelse sikrer, at vandet er i bassinet så længe, at størstedelen af tungmetaller og andre miljøskadelige stoffer fra vejene, når at bundfælde i bassinet. 

Regnvandsbassinernes udløb kan desuden lukkes, så de skadelige stoffer ikke spreder sig til de omkringliggende omgivelser. 

Derfor har regnvandsbassinerne også en vigtig funktion, hvis der opstår uheld på vejene, der i nogle tilfælde kan medføre oliespild eller kemikalielæk. 

Udover de otte bassiner, som allerede er udgravet, kommer der i fremtiden to ekstra regnvandsbassiner, der vil indgå i fjordforbindelsens tilslutningsanlæg til Frederikssundsvej. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik