Regnskabschef dømt for bedrageri for anden gang

Kreativiteten var stor hos en nu tidligere regnskabschef hos amerikansk ejede KVH Industries med adresse i Kokkedal Industripark, når det kom til at finde metoder til at overføre virksomhedens midler til sin egen konto.

I perioden fra 2009 til 2013 lykkedes den i dag 45-årige Lennart Carl Walther Johansen at lænse firmaet for mindst 2,2 millioner kroner, fremgår det af en dom afsagt ved Retten i Helsingør, som Frederiksborg Amts Avis har fået indsigt i.

Retten i Helsingør takserede forbrydelsen til en straf på to års ubetinget fængsel, og det fremgår af dommen, at der ikke er mange formildende omstændigheder i sagen.

Det skyldes, at selvsamme mand i 2001 fik en dom ved Retten i Lyngby på halvandet års betinget fængsel for et nærmest identisk forhold. Det største bedrageriforhold foregik ved, at den 45-årige ved hjælp af at aflure kollegaers koder til it-systemerne rettede og slettede i systemerne, så det blev muligt at overføre store midler til privatkontoen.

Den mest avancerede manøvre handlede dog om forfalskede medarbejderaktier, der så ud som om de først var udstedt af firmaet til regnskabschefen og derefter solgt tilbage til selskabet. Handlen blev indført i regnskabet for at dække over andre bedragerier.

KVH Industries A/S er en del af en større amerikansk koncern og selskabet i Kokkedal har omkring 40 ansatte og beskæftiger sig med salg og service af satellitsystemer til den maritime sektor.

Den i dag 45-årige mand erkendte sig skyldig i retten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik