Regnefejl: Roskilde mister næsten 900 indbyggere i prognose

Roskildes indbyggertal har været holdt kunstigt oppe.

Der er rigtig meget, som går den rette vej i Roskilde - Danmarks 10. største by. 

I årevis har man kunnet bryste sig af at være en by i markant vækst. Trekroner er hastigt voksende og i den nye kreative bydel Musicon, kaster man milliarder efter erhvervsejendomme og boliger. 

Men det går ikke helt så stærkt, som man hidtil har troet. 

Det skriver DAGBLADET Roskilde. 

Den befolkningsprognose kommunen operede med i foråret, som foregav at Roskilde ville ramme 100.000 indbyggere allerede i år 2032, var ikke præcis. 

Fremskrivningerne viste i marts i år, at indbyggertallet i kommunen i 2017 og de kommende år ville vokse med 1.446 indbyggere i gennemsnit, men de faktiske tal er nu nedskrevet med 887 personer. 

Og nedskrivningen æder faktisk det meste af væksten, skriver DAGBLADET Roskilde. 

Årsagen skyldes blandt andet, at man under en gennemgang af cpr-registret har opdaget, at hundredvis af studerende fra kollegierne i byen har glemt at melde deres flytning. De bor altså reelt ikke længere i Roskilde. 

Befolkningstallet er siden nytår nedskrevet med 334 personer. 

Derudover er der to andre væsentlige årsager til den mindre vækst, påpeger vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen til avisen. 

Antallet af flygtninge er reduceret markant, og så må man erkende, at indflytningen i de nye boligområder ikke går så stærkt, som man havde troet.

- Vi er ikke herre over, hvor lang tid der går, fra vi sælger jorden, til de færdige boliger bliver klar til indflytning, og der har vi været lidt for optismistiske, siger vicekommunaldirektøren til DAGBLAGET Roskilde. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik