Regnefejl i Hillerød Kommune: Går glip af millioner

I forbindelse med et udbud har kommunalpolitikerne i Hillerød fået forkerte oplysninger af forvaltningen. Dermed er kommunekassen gået glip af millioner.

Da byrådet i Hillerød i 2015 besluttede at sende vedligeholdelsen af kommunens veje og grønne områder i udbud, traf de beslutningen på baggrund af forkerte oplysninger fra forvaltningen.

Forventningen var en besparelse på 5,2 millioner kroner, da det private selskab HedeDanmark overtog opgaven fra det kommunale Drift & Service. Men uigennemsigtige kommunale regnskaber betyder, at besparelsen kun er blevet på 1,1 million kroner.

Forvaltningen regnede nemlig ikke alle indtægter til Drift & Service fra kommunens forskellige afdelinger med, og dermed blev billedet af den økonomiske gevinst ved et udbud misvisende.

- Det har været et frygteligt forløb, der har afdækket, at der i alt for lang tid ikke har været fokus på at følge op på de kontrakter, der har været mellem kommunen og Drift & Service.

- Byrådet har truffet beslutningen på et ikke oplyst grundlag, og det er ikke tilfredsstillende, siger 2. viceborgmester Klaus Markussen, Venstre. 

Sagen føres videre på byrådsmøde

I går fik Økonomiudvalget i Hillerød fået en orientering af revisionsfirmaet BDO, der har gransket sagen og givet anbefalinger til, hvordan man fremover undgår lignende situationer.

På mødet fik Klaus Markussen opbakning til sit forslag om, at sagen også tages op på et samlet byrådsmøde senere på måneden. 

- Det ligger mig på sinde at komme tættere på at forstå, hvordan vi kan have en situation, hvor skiftende borgmestre og udvalgsformænd ikke har fulgt op på de kontrakter, der ligger. At vi rent faktisk får det, vi betaler for.

- Derudover skal vi have fokus på, at vi ved fremadrettede udbud får oplyst det rigtige provenu, og at vi internt får etableret nogle styringsmekanismer, som gør, at det her ikke kan ske igen, siger han.

HedeDanmark har kontrakt på opgaven ved Hillerød Kommune frem til oktober 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik