Vi er stolte: Lorry-serie nomineret til fornem pris

”Regnbuen over København” er af LGBT Danmark blevet nomineret til årets mediepris.

Selvom det først afsløres for offentligheden på tirsdag, kan vi her på TV 2 Lorry allerede nu juble en smule. En af TV 2 Lorrys serier og tilhørende web-DOX er nemlig blevet nomineret til årets mediepris ved Danish Rainbow Awards 2019.

Danish Rainbow Award er LGBT-miljøets årlige prisuddeling, hvor virksomheder, medier og enkeltpersoner hyldes for at bidrage til at skabe et samfund med lige muligheder for alle uanset kønsidentitet og seksuel orientering.

Se serien ”Regnbuen over København” her

TV 2 Lorry er nomineret for web-DOX’en og serien ved navn "Regnbuen over København", der både fortæller om homoseksuelles ligestillingskamp i København gennem mere end hundred år og fremhæver enkeltpersoner, som har været afgørende for denne kamp. Og ifølge Niels Holm, der er næstformand i Rainbow Business Danmark og presseansvarlig ved Danish Rainbow Awards, er det  netop denne spændende gennemgang af historien, der sikrer serien en nominering.  

- Dens titel siger det næsten selv. Serien præsenterer både de positive og negative aspekter af en lang og spændende historie. En historie som både er interessant for LGBT-miljøet, men også for Danmark, siger Niels Holm.

Herunder kan du se første del af de i alt seks dele af  ”Regnbuen over København”

 

LGBT er en forkortelse for de engelske betegnelser lesbian, gay, bisexual og transgender. LGBT Danmark blev stiftet i 1948, og organisationens medlemmer arbejder på lokalt, nationalt og internationalt niveau for, at samfundets strukturer udvikles til at anerkende og respektere en mangfoldig og inkluderende opfattelse af kønsidentitet og seksuel orientering.

Læs web-DOX'en ”Regnbuen over København” her  

Organisationen er fortaler for personer, der diskrimineres på grund af deres køn eller seksuelle orientering, og den arbejder for at sikre den enkeltes tryghed.

Foruden årets mediepris uddeles også kulturprisen, statementprisen, aktivistprisen, erhvervsprisen, sportsprisen, Årets LGBT-person, årets hetero / straight ally, årets drag, årets musikpris og foreningsprisen.

Lovgivning om homoseksualitet

  • Homoseksualitet for mænd var en kriminalitet i Danmark indtil 1933
  • Den Danske Lov fra 1683 sagde: ”Omgængelse, som er imod naturen, straffes med bål og brand”
  • I 2010 får homoseksuelle lov til at adoptere på lige fod med heteroseksuelle
  • I 2011 beslutter Regeringen, at homoseksuelle par fremover vil kunne indgå ægteskab og kunne kalde sig ægtefæller, hvis de vælger at blive gift i kirken eller på rådhuset.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik