Regler for prøveløsladelser indskærpes

Der er behov for at indskærpe kriterierne for prøveløsladelse efter terrorangreb i København i februar.

Retningslinjerne for prøveløsladelser bliver indskærpet, oplyser Justitsministeriet mandag aften.

Det sker som konsekvens af en redegørelse lavet i kølvandet på terrorangrebet i København i februar.

- Det er vigtigt, at Kriminalforsorgen hurtigt får tydeliggjort og indskærpet praksis, så man ikke bliver løsladt, hvis der er risiko for ny alvorlig kriminalitet, siger justitsminister Søren Pind (V) til ministeriets hjemmeside.

Kriminalforsorgen har efter terrorangrebet 14.-15. februar, hvor den formodede gerningsmand Omar El-Hussein dræbte to civile og sårede seks betjente, udarbejdet en redegørelse om praksis for prøveløsladelse.

Den redegørelse peger nu på, at der er behov for at indskærpe kriterierne for prøveløsladelse "for at sikre, at der gives afslag, når der er risiko for ny kriminalitet".

I perioden fra 2011 til 2014 havde Omar El-Hussein begået flere strafbare forhold, mens han var prøveløsladt efter en tidligere dom.

- Efter kriminalforsorgens opfattelse er der tilbage i 2012 foretaget et fejlskøn ved beslutningen om at prøveløslade Omar Abdel Hamid El-Hussein, der ellers skulle være løsladt i slutningen af 2012, lyder det fra Pind, som tilføjer:

- Jeg forventer selvfølgelig, at kriminalforsorgen meget hurtigt får strammet op, og det arbejde vil jeg følge op på i den kommende tid.

Kriminalforsorgen konkluderer i redegørelsen, at Omar El-Hussein ikke burde have været prøveløsladt anden gang - 27. juli 2012. Men under alle omstændigheder skulle han altså løslades efter endt straf i slutningen af 2012, oplyser ministeriet.

Kriminalforsorgen vurderer ikke, at terrorsagen giver anledning til generelle stramninger af retningslinjerne, men der peges på, at der er behov for at indskærpe kriterierne for, hvornår man bør give tilladelse til prøveløsladelse.

/Ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

playHer er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere