Regionsrådsformand: Finanslovsaftale er jydefikseret

Det er skævt, og det er dumt, at man ikke satser på Danmarks Hovedstad.

Sådan lyder det fra den Hovedstadens Regionrådsformand Vibeke Storm Rasmussen.

Hun føler, at Region Hovedstaden er blevet forbigået, i hvad hun kalder en jydefikseret finanslovsaftale mellem regeringen og venstre og de konservative.

- Jeg synes, det har været et gennemgående træk de sidste mange år, at man ikke rigtig for taget sig sammen til at lave de ting i Region Hovedstaden, der skal laves. Man glemmer, at det er en meget stor del af Danmarks befolkning, der bor der, siger Vibeke Storm Rasmussen til DR P4 København.

De københavnske politikere havde blandt andet håbet, at der var afsat penge på den nye finanslovsaftale til at bygge endnu en metrolinje, der skal gå ud til Ny Ellebjerg Station i Københavns Sydhavn.

Samtidig går Rigshospitalet glip af en partikelkanon til behandling af kræft, der i stedet skal placeres på Skejby Sygehus i Aarhus.

Og det er et generelt problem hos regeringen og på Christiansborg, at de ser bort fra Hovedstaden, mener Vibeke Storm Rasmussen.

- Grundlæggende har vi fået en situation i Danmark, hvor alle snakker om de steder, hvor man synes, det går så frygteligt dårligt, og at de skal have hjælp og støtte, og så glemmer man at udvikle de områder, der er virkelig gode til at tjene penge. Det er helt barokt, og det er ikke en klog måde at investere penge på, siger hun til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere