Blev fejlopereret for kræft: Nu reagerer politikere på Marinas sag

Marina Skogstad fik ingen hjælp, da hun ved en fejl blev opereret for kræft - selv om hun var rask.

Hun fik at vide, at hun havde brystkræft. Og hun blev efterfølgende opereret på Herlev Hospital.

Men Marina Skogstad fra Lyngby fejlede ingenting. Hun havde været udsat for en såkaldt utilsigtet hændelse, hvor hendes vævsprøver var blevet blandet sammen med prøver fra en anden patient, der havde kræft.

Nu knap et år senere er hun stadig hårdt plaget af forløbet og har svært ved at forstå, at hun ingen støtte fik bagefter og måtte nøjes med en undskyldning - og en klagevejledning.

- Det er ubeskriveligt. Det har været meget, meget hårdt og er det stadig. Jeg synes helt klart, at der skulle være en pakke, der stod klar, så man kunne komme ud på den anden side igen, siger Marina Skogstad til TV 2 Lorry.

Nu vil flere medlemmer af regionsrådet i Region Hovedstaden lave om på den behandling, borgere som Marina Skogstad får efter en fejl.

Fuldstændig uacceptabelt

- Det er jo fuldstændig uacceptabelt. Der er kun en ting at sige, og det er, at det system skal laves om, lyder det fra Finn Rudaizky, som er Dansk Folkepartis medlem af Sundhedsudvalget.

Han får støtte fra SFs medlem, Jens Mandrup.

- Jeg synes, det er en god idé. Vi er nødt til at se på den opfølgning, der er efter så alvorlig en hændelse.

Men formanden for udvalget, den konservative Christoffer Buster Reinhardt, er til gengæld ikke tilhænger af en fast "pakkeløsning" - som for eksempel kan være et fast tilbud om psykologhælp.

- Jeg synes, at vi har et godt system. Men der er brug for, at der er tid og plads til medmenneskelighed, siger han og tilføjer, at sygehusene skal se på, hvad den person, de har med at gøre, har brug for.

Løftet pegefinger

Og så løfter han pegefingeren over for hospitalerne, for det er dem, der skal reagere, når folk har været udsat for utilsigtede hændelser, mener han.

- Det er systemet, der har svigtet - og så skal vi være bedre til at tage den det går ud over i hånden og hjælpe - og sige - hvad har du brug for. Det er en samtale med en læge eller med en psykolog - det er det signal, jeg sender til hospitalerne som formand for Sundhedsudvalget, siger han.

Regionsrådet skal på Dansk Folkepartis anmodning diskutere sagen på sit næste møde, som er tirsdag i næste uge.

Som vi fortalte i går blev Marina fra Lyngby sendt hjem uden videre og overladt til sig selv. Og dét selv om hun ved en fejl blev opereret for brystkræft selv om hun ikke fejlede noget som helst. Nu vil flere regionsrådspolitikere sikre, at hjælpen bliver bedre når den slags fejl sker.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik