02:03

Regionsrådsformand: Saml den kollektive trafik

Én myndighed skal stå for al kollektiv transport i hovedstadsområdet, mener regionsrådsformand.

Daglige ture med metro, bus og tog er hverdagskost for mange pendlere, og hvis de med jævne mellemrum undrer sig over stor spildtid og uklare regler, er det ikke så mærkeligt.  

Pendlerne bevæger sig nemlig rundt i komplekst kollektivt trafiksystem, hvor i alt 48 forskellige aktører skal blive enige om fælles løsninger.

Nu foreslår den socialdemokratiske formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, en ny model, hvor kun én myndighed står for al kollektiv transport i hovedstadsområdet. 

Regionsrådsformanden mener, at den kollektive transport i hovedstadsområdet er 'et forvirrende kludetæppe af ejere og beslutningstagere'. 

Idéen med den nye model er, at gøre det lettere at koordinere den kollektive transport og skabe en større sammenhæng mellem de forskellige transportmidler.  

Modellen kaldes Transport for Copenhagen og er stærkt inspireret af en løsning, der blev indført i London tidligere i år.

Formålet med Transport for Copenhagen er at gøre hovedstadsområdet klar til de næste 15 år, hvor man anslår, at omkring 200.000 nye borgere vil flytte til. 

Se meget mere i afspilleren ovenfor.