Regionsrådsformand: "Patienter kan ikke hele to procent hurtigere"

Smertegrænsen for besparelser er nået. Sådan lyder et fælles opråb fra overlægerne på Region Hovedstaden. Og det er regionsrådsformanden enig i.

Marzieh Elahi har termin lørdag, men det er med mere uro i maven end normalt, når hun tænker på sin kommende fødsel. I disse dage raser debatten om underbemandede fødselsstuer, og det gør hende nervøs. 

For nu er smertegrænsen  for besparelser i sundhedsvæsnet er nået. 

quote lad være med at tro, at vi kan løbe to procent hurtigere i sundhedsvæsenet. Vi kan ikke bede patienterne om at hele to procent hurtigere. 

Regionsrådsformand ved Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Socialdem

Det er både overlægerne i Region Hovedstaden og den øverstkommanderende i regionen, regionsrådsformand ved Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Socialdem, enige i. 

Overlægerne i regionen udsendte tidligere fredag et fælles opråb til politikerne om, at besparelserne på hospitalerne har nået smertegrænsen. Hvis det fortsætter vil det gå ud over patienterne. 

Det er Sophie Hæstorp Andersen, der selv har det politiske ansvar for hospitalerne, enig i, men hun skyder skylden over på regeringen.  

- Jeg er enig med overlægerne i, at vi er nået til en punkt, hvor vi ikke kan klare flere besparelser, siger hun og fortsætter: 

- Så mit oplæg til regeringen er, lad være med at tro, at vi kan løbe to procent hurtigere i sundhedsvæsenet. Vi kan ikke bede patienterne om at hele to procent hurtigere.  Nu bliver det snart nødt til at stoppe, siger hun. 

Hun pointerer, at hun som regionsrådsformand har forsøgt nænsomt at udglatte besparelserne, der kommer fra folketinget, men nu må det snart være slut. 

Overlæger trak stikket - og så rullede det. 

Overlægernes opråb kommer i hælene på fødselslæge, Morten Hedegaards, opsigelse fra Rigshospitalet. Han nægtede at arbejde under de vilkår, som afdelingen var udsat for. 

Det fik overlægerådene på Amager Hvidovre Hospital, Herlev og Gentofte Hospital, Nordsjællands Hospital,  Rigshospitalet og Region Hovedstadens psykiatri, til at følge trop.

quote Jeg er bekymret for, at det bliver en stresset fødsel, og det gør mig selvfølgelig utryg at have den opfattelse.

Marzieh Elahi, har termin lørdag

- Vi står nu i en situation, hvor kommende besparelser i personalebudgettet vil føre til forringelser i kvaliteten af behandlingen på sygehusene, skriver overlægerne i en mail til TV 2 Lorry. 

De påpeger, at sygehusene gennem de sidste 10 år har leveret en markant stigning i antallet af behandlinger, uden at bevillingerne er fulgt med, men at sundhedsvæsenet nu er nået til et punkt, hvor der ikke er plads til yderligere besparelser på personaleområdet.

Spørger man Marzieh Elahi om debatten sætter sig spor i hende, er hendes svar klart: 

- Jeg er bekymret for, at det bliver en stresset fødsel, og det gør mig selvfølgelig utryg at have den opfattelse og det indtryk. 

Hør mere om Marzieh Elahi bekymring om sin fødsel her:  

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik