Regionsrådsformand overrasker: Stenbæk genopstiller ikke

Når der skal stemmes ved regionsrådsvalget i Region Sjælland til november næste år, vil et markant navn mangle på sedlen. Jens Stenbæk genopstiller ikke.

Den 21. november 2017 bliver den sidste dag som fuldtidspolitiker for den nuværende regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V).

Den 57-årige politiker har til stor overraskelse for Venstres ledelse i regionen valgt at meddele, at han ikke genopstiller ved regionsrådsvalget.

Det skriver Sjællandske.

quote Om et år har jeg været fuldtidspolitiker i 20 år, og jeg har 10 år tilbage på arbejdsmarkedet

Jens Stenbæk, Regionsrådsformand i Region Sjælland

- Om et år har jeg været fuldtidspolitiker i 20 år, og jeg har 10 år tilbage på arbejdsmarkedet. Det har været en svær beslutning, for jeg har et drømmejob med opbakning og anerkendelse fra kollegerne i regionsrådet og medarbejderne i regionshuset. Men hvis jeg skal prøve noget andet, så skal det være nu, forklarer Jens Stenbæk til Sjællandske.

Efter Stenbæk har annonceret sin afsked i Venstre-ledelsen, er flere af partiets 13 regionsrådsmedlemmer blevet 'mærket an' i kampen om formandsposten. 

Ifølge Sjællandske har der dog ikke været en oplagt kandidat mellem de 13, og derfor blev Venstres finansordfører Jacob Jensen spurgt, da det stod klart, at han ikke blev minister i VLAK-regeringen.

For få dage siden takkede finansordføreren ja til jobbet.

quote  Jeg er meget glad og ydmyg over at få chancen for at stå i spidsen for den region, jeg er vokset op i og bor i

Jacob Jensen, Regionsrådsformand i Region Sjælland

- Man skal tage de opgaver, som byder sig. Det råd har jeg engang fået af Claus Hjort Frederiksen. Og jeg er meget glad og ydmyg over at få chancen for at stå i spidsen for den region, jeg er vokset op i og bor i, siger Jacob Jensen, der har været folketingsmedlem i 12 år, til Sjællandske.

Jacob Jensen bor i Undløse i Holbæk Kommune, men er valgt i Kalundborgkredsen, som dækker Odsherred og Kalundborg Kommuner.

Partiets regionsrådsmedlemmer fik sent torsdag aften besked om, at Jacob Jensen er kandidat - og efter et døgns tænkepause bakker alle op om ham. 

- Med Jacob Jensen ved roret er jeg helt sikker på, at vi fortsat kan skabe store resultater for Region Sjælland. Og jeg er helt sikker på, at han er den rigtige til at tage tråden op efter Jens Stenbæk, siger Kirsten Devantier, gruppeformand for V.

Næste skridt er afstemning på et konsitueringsmøde i januar 2017, hvor Venstres medlemmer afgør, om de ønsker 43-årige Jacob Jensen som spidskandidat til regionsrådsvalget. Og til sidst når turen til vælgerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik