Regionerne skal spare, men bare ikke på direktørernes løn

Mens regionerne har sparet hver sjette hospitalsseng væk og tvunget personalet til at løbe hurtigere de senere år, har direktionen holdt lønfest.

Direktører i regionerne har siden 2007 fået lønstigninger på op mod 30 procent. Det viser aktindsigter fra landets fem regioner, skriver metroxpress.

 

I Region Sjælland har administrerende direktør Jens Andersen for eksempel fået knap 463.000 kroner mere i lønposen fra 2007 til 2013, hvilket er en lønstigning på 28 procent, mens koncerndirektør i Region Hovedstaden Morten Rand Jensen tjente knap 3,8 millioner kroner sidste år. Han fik nemlig næsten 1,5 millioner kroner i særlig bonus oven i sin løn på over 2,3 millioner kroner.

 

Den udvikling er stærkt kritisabel, mener en række regionsrådsmedlemmer. En af dem er Mette Abildgaard fra De Konservative:

»Jeg har svært ved at forsvare så høje lønninger og stigninger i disse økonomiske krisetider for sundhedsvæsnet. Der kan købes mange sygeplejersker for toppen af deres lønninger.«

Tal fra FOA viser, at portører og sygeplejersker i regionerne har fået mellem 16 og 17 procent mere i løn i samme periode.

Ifølge Danske Regioner, der fastsætter regionsdirektørernes løn gennem Lønnings- og Takstnævnet, er den samlede lønstigning i regionerne på 21,3 procent fra 2007 til 2013, og derfor er direktørernes lønforhøjelser ikke urimelige, lyder det.

»De fem regioner har i alt mere end 120.000 medarbejdere, så der er tale om store koncerner. Lønniveauet og lønudviklingen ligger på linje med øvrige toplønninger i store offentlige organisationer i stat og kommuner. Vi har også nogle direktører, der står til rådighed 24 timer i døgnet,« siger forhandlingsdirektør Signe Friberg Nielsen.

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik