Region vil behandle de mest syge lokalt

Står det til Region Sjælland skal de mest syge borgere i fremtiden behandles lokalt i Roskilde, Næstved eller Køge. Dermed kan det være slut med lang transporttid til hospitaler uden for regionen.

Region Sjælland har bedt Sundhedsstyrelsen om lov til at varetage 90 højt specialiserede funktioner fra næste år.

Herunder komplicerede hjerte- og knogle-operationer samt strålebehandlinger.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

I dag varetager region blot 12 funktioner, så der er noget at se frem til for regionens borgere, hvis Sundhedsstyrelsen giver grønt lys.

- Vi mener, vi har kapaciteten, kompetencerne og det antal patienter, der skal til for kunne hjemtage de her specialer. Lykkes vi at komme igennem med vores ansøgninger, betyder det kortere rejsetid for nogle af vores allermest syge borgere, der samtidig opnår samme kvalitet som andre borgere ved at kunne blive behandlet i deres egen region, siger Christian Wedell-Neergaard, formand for regionens sygehusudvalg til Dagbladet Ringsted.

Ønsket om hjemtag har opbakning fra samtlige partier i regionsrådet, herunder Enhedslisten.

- Det her går imod den generelle centralisering. Vi ser frem til, at flere behandlinger kommer tættere på borgerne, siger regionsrådsmedlem Bente Borreskov, til Dagbladet Ringsted.

Hos Danske Patienter er Chef for Kvalitet og Politik, Annette Wandel, enig i, at hjemtag kan give bedre sammenhæng for patienterne.

Men det er ikke sikkert, at det er den bedste løsning for patienterne, advarer hun.

- Når vi taler om de højt specialiserede områder, er nærhed ikke en kvalitet. Her handler det om at samle nok kapacitet til at opnå den bedste behandling.

Det er langt fra sikkert, at Sundhedsstyrelsen vil opfylde Region Sjællands ønske, da styrelsens retningslinjer lægger op til, at højt specialiserede funktioner kun skal varetages 1-3 steder i landet.

Flere af de funktioner, Region Sjælland ønsker at hjemtage, udbydes allerede flere andre steder i landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik