Region vaccinerer ældre hjemme

Ældre i Region Hovedstaden, der ikke kan tåle transport, kan blive vaccineret hjemme.

Ældre i Region Hovedstaden, der ikke kan tåle at blive transporteret, kan nu få vaccination mod coronavirus hjemme.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. Det drejer sig om ældre fra målgruppe 2 og 3 i vaccinationsplanen.

- Borgerne, der kan blive vaccineret i eget hjem, er blevet visiteret og kontaktet af kommunerne, og det er ikke muligt at bestille tid til denne vaccinationsindsats via telefon eller digitalt, skriver Region Hovedstaden i pressemeddelelse.

Det drejer sig om borgere +65 år, der får praktisk hjælp og pleje samt borgere over 85 år. For begge grupper gælder, at de kun meget vanskeligt kan blive transporteret til et vaccinationssted, fordi de fx er sengeliggende.

En afgørende indsats, siger regionsrådsformand 

Det er første gang vaccinationsindsatsen kommer ud i borgernes hjem, og Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) kalder indsatsen for afgørende.

- Med en håndholdt indsats sørger vi nu for, at nogle af de allermest sårbare borgere får mulighed for at blive vaccineret, så de også bliver beskyttet mod et alvorlig sygdomsforløb. Det er afgørende for den samlede vaccinationsindsats, at vi også får vaccineret sengeliggende borgere i eget hjem, siger hun i pressemeddelelsen.

Siden januar er over 6.000 ældre og sårbare borgere i målgruppe 2 og 3 blevet vaccineret i tæt samarbejde med praktiserende læger og kommuner i hovedstadsområdet.

Lægerne får vaccinen fra Region Hovedstadens Apotek, oplyses det.

- Vi gør nu det, at vi samarbejde med de praktiserende læger og kommunerne nu ruller vaccinen ud i folks hjem, siger Sophie Hæstorp Andersen til TV 2.

Hun oplyser, at det foreløbig er AstraZeneca-vaccinen, som ellers virker bedst på borgere under 65 år, som de ældre, der ikke kan transporteres, vil blive vaccineret med i hjemmet.

Vaccinationen af sårbare ældre borgere i deres eget hjem starter i Region Hovedstaden på fredag, 5. marts.

Hjemmevaccinationen skal efter planen finde sted i alle fem regioner i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere