Region Sjællands budget vedtaget: Satser på bedre sundhed

Flertal i Region Sjælland har vedtaget næste års budget på i alt 18 milliarder kroner. Denne gang med særligt fokus på opskalering af succesprojekter.

Budgettet for 2017 er på plads i Region Sjælland.

Det står mejslet i sten, efter seks ud af otte partier i Regionsrådet har vedtaget tallene onsdag. Den brede opbakning til regionens økonomi glæder Regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk.

quote Vi vil, at patienten skal være partner. Vi vil behandle 95 procent af regionens borgere i vores eget sundhedsvæsen

Jens Stenbæk (V), Regionsrådsformand Reg. Sjælland

- Vi har i Regionsrådet lagt en fælles og ambitiøs retning, som ikke mindst kommer til at sikre den fortsatte udvikling af vores seks sygehuse i regionen. Vi vil skabe Danmarks mest sammenhængende sundhedsvæsen. Vi vil, at patienten skal være partner. Vi vil behandle 95 procent af regionens borgere i vores eget sundhedsvæsen, udtaler han i pressemeddelelse.

Ny styring af regionens sygehuse

I budgettet indføres en ny værdibaseret styring på regionens sygehuse. Det betyder ifølge formanden, at personalet i fremtiden i højere grad skal have patienten i fokus, når personale på de regionale sygehuse skal behandle de syge.

quote Vi viser dem tillid, afbureaukratiserer og giver dem frihed.

Jens Stenbæk (V), Regionsrådsformand Reg. Sjælland

- Patienten skal være omdrejningspunktet, og vi skaber nu handlerum til vores lokale ledere og medarbejdere. Vi viser dem tillid, afbureaukratiserer og giver dem frihed. Så kan de med deres faglighed tilrettelæge den behandling, der er bedst for patienten, siger han.

Væk fra sektor- og silotænkning på sundhedsområdet

Foruden afbureaukratiseringen af sundhedssektoren lægger det nye budget desuden op til flere ændringer i regionens sundhedssektor.

quote Kassetænkning må ikke forhindre, at vi kan knække uligheden i sundhed

Jens Stenbæk (V), Regionsrådsformand Reg. Sjælland

Her bliver der sat ekstra midler af til en satsning på mere positiv særbehandling af regionens mest udsatte borgere, der ofte har brug for hjælp fra flere tilbud fra sundhedsområdet.

Det sker, for at skabe større lighed for alle borgergrupper på sundhedsområdet.

- Vi går fra sektor- og silotænkning til helhedstænkning på tværs af social- og sundhedssektoren. Er det af hensyn til borgeren nødvendigt, er vi i Region Sjælland klar til fælles budgetter med kommuner og praksissektor. Kassetænkning må ikke forhindre, at vi kan knække uligheden i sundhed, siger Jens Stenbæk.

Holbæk Sygehus pionerer - resten af sygehusene på vej

På Holbæk Sygehus går de lige nu foran med projektet 'Samme dag under samme tag', hvor sygehuset har strømlinet behandlingen af folkesygdomme som hjerte-, lunge-, nyre- og diabeteslidelser. Her bliver patienterne indkaldt til tjek for sygdommene på én og samme dag.

Ifølge partierne bag Budget 2017 er det planen, at den store succes skal opskaleres til resten af regionens hospitaler, som tæller Køge akutsygehus og specialsygehuset i Roskilde i TV 2 Lorrys område.

Bag Budget 2017 står Venstre, Socialdemokratiet, Dank Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

Enhedslisten tilsluttede sig ikke budgettet, mens Liberal Alliance undlod at stemme. I alt 36 ud af Regionsrådets 41 medlemmer stemte for budgetaftalen.

Kommuner i Region Sjælland, der ligger i TV 2 Lorrys sendeområde

TV 2 Lorry dækker kommunerne Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød og Stevns.

Det skyldes, at TV 2 Lorrys sendeområde blev opdelt efter de hedengangne amter: Frederiksborg Amt, Københavns Amt, Roskilde Amt og desuden Københavns- og Frederiksberg Kommune.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik