Region Sjælland klar med første lægestuderende i 2019

En ny lægeuddannelse skal gøre noget ved lægemanglen i Region Sjælland.

​I 2017 besluttede Regionsrådet, at der skulle arbejdes for en stærkere regional forankring af lægeuddannelsen og speciallægeuddannelsen.

Og arbejdet er nu så langt, at der kan sættes dato på, hvornår de første studerende kommer til regionen:

- Det er et vigtigt første skridt for Region Sjælland. Udfordringen med at rekruttere læger skal blandt andet løses ved at uddanne flere læger, siger formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland, Gitte Simoni, i en pressemeddelelse. 

TV 2 Lorry har før berettet om lægemangel både på Københavns Vestegn og i Region Sjælland

Allerede næste år starter uddannelse

Allerede i februar 2019 forventer Region Sjælland at byde de første lægestuderende velkommen til den nye lægeuddannelse i Region Sjælland.

I første omgang bliver det kandidatstuderende, som allerede er i gang med deres uddannelse og kun mangler et år.

Fra foråret 2020 udbydes 1. semester, som er for lægestuderende som mangler tre år af deres uddannelse. I efteråret 2020 udvides yderligere, så der vil være 140-150 studerende i Region Sjælland, når uddannelsen er fuld udrullet.

Vil finde bolig til nytilkomne

Man er opmærksom på, at mange studerende søger mod København, hvorfor man ikke bare vil gøre studiemiljøet attraktivt - men også hjælpe med at finde bolig i regionen, skriver man. 

- Vi ved, at studerende ofte bliver i samme område, som de har studeret i når de er færdige med deres uddannelse. For så har de set sygehuset og området, siger Gitte Simoni.

Det er planen, at Sjællands Universitetshospital i Køge skal danne den første ramme om studiemiljøet, men på sigt er det Regionsrådets plan, at alle sygehusene i Region Sjælland skal være en del af studiemiljøet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik