09:32

Video: Simon Læssøe - Scanpix

Region Sjælland: Danmarks dårligste bredbåndsdækning

Kandidaterne er alle enige om, at der skal findes en løsning på udfordringerne med bredbånd, men hvor pengene skal komme fra, er der ikke enighed om.

Region Sjælland har landets dårligste bredbåndsdækning, og hvis det skal være op til Egon Bo fra Liberal Alliance, så skal regionen frem med pengepungen for at løse problematikken:

- Vi er nødt til at se de administrative opgaver og bruge nogle af vores penge til det, forklarer han. 

Den konservative Christian Weddel er dog ikke enig. 

- Det jo ikke en offentlig opgave. Vi skal have et bedre bredbånd, og det skal vi have via private investeringer. Så vi skal sikre, at det er attraktivt for de private at investere.   

Læs også Se kortet: Voldsomme huller i bredbåndsdækning

Region Sjælland har Danmarks laveste ledighed, men meget andet halter. Borgere i Region Sjælland har landets højeste sygefravær, og de har samtidig også landets laveste uddannelsesniveau. Ifølge tal fra Danmarks Statistik har op til hver tredje af de unge har ikke en erhvervskompetencegivende uddannelse ti år efter, at de er gået ud af niende klasse. Ni procent af de unge begynder deres voksenliv som 18-årige på kontakthjælp. 

Det jo ikke en offentlig opgave. Vi skal have et bedre bredbånd, og det skal vi have via private investeringer. 

Christian Weddel, Konservativ

Alle disse emner og en bedre bredbånds løsning diskuterede spidskandidaterne for regionsrådsvalget. Du kan se hele debatten øverst i artiklen. Du kan finde alle debatterne her, hvor du også kan læse mere om alle de kandidater, der stiller op til Regionsrådets 41 pladser. 

Læs også Kritik af bredbåndspulje: "Hvorfor skal Hovedstaden støttes?"