Region Sjælland: 108 hevet ud af fyrings-kø

Den igangværende afskedigelsesrunde i Region Sjælland kommer ikke til at ramme helt så mange som frygtet.

Region Sjælland er ved at være gennem en større fyringsrunde blandt sine medarbejdere. Men runden rammer ikke helt så mange som først frygtet.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var det planen, at op til 317 medarbejdere ville miste deres arbejde, fordi hele regionen befinder sig i en økonomisk vanskelig situation. Men nu hvor processen er afsluttet, så viser det sig, at af de 317 er det lykkedes at skaffe et nyt job til 108 - og stadig i Region Sjælland.

Dermed lander Region Sjælland på at der blev tale om 173 egentlige afskedigelser.

 - Der er gjort en stor indsats for at minimere antallet af afskedigelser, og jeg er glad for at konstatere, at det er lykkedes at finde andet job til 108 medarbejdere. 18 af de medarbejdere vi har tilbudt at fortsætte hos os på andre vilkår, har desværre takket nej, og det beklager jeg naturligvis, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (Soc.Dem).

Regionen oplyser, at man- efter at de store antal forventede afskedigelser stod klart - indledt forhandlinger med de faglige organisationer - både for at minimere antallet af afskedigelser og for at hjælpe de fyrede videre til andre jobs.

- Vi indgik derfor en god aftale med 23 faglige organisationer, som har haft en konstruktive tilgang og taget det ansvar som de faglige organisationer har i sådan en vanskelig situation. Det har været medvirkende til, at vi kunne undgå nogle af afskedigelserne, forklare regionsrådsformanden.

Tilbage står, at et stort antal medarbejdere alligevel har fået en fyreseddel.

De har, oplyser Region Sjælland, i de næste seks måneder fortrinsret til at søge ledige stillinger i reionen. Derfor håber regionen, at den vil kunne byde nogle af sine tidligere medarbejdere velkommen tilbage inden for den periode.

Tillidsfolkene reagerede på fyringerne. Se videoen herunder:

Reaktioner ovenpå de mange fyringer i hospitalsvæsenet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik