Region H giver alligevel gratis hjælp til barn nummer to

For en uge siden meddelte Region Hovedstaden, at det var slut med gratis insemination til folk, der har et eller flere børn. Nu bliver det alligevel gratis.

Det er en følsom situation at kæmpe med at blive gravid. Og i Region Hovedstaden er det svært at vide, om man kan få gratis hjælp eller ej. Alene i år har det skiftet flere gange - og nu melder regionen ud, at det bliver gratis at få insemination, selvom man har i forvejen har børn.

Beslutningen kommer blot en uge efter Region Hovedstaden sendte et brev ud til regionens praktiserende læger og fertilitetsklinikker, hvor de skrev, at der ikke længere skulle tilbydes gratis insemination til barn nummer to. Men efter en henstilling fra Sundhedsministeriet er beslutningen trukket tilbage:

- De gør vi, fordi vi har fået at vide af ministeriet, at der skal indgåes en aftale med lægerne, før det kan effektueres, og det må vi selvfølgelig rette os efter, siger Sundhedsdirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling til DR P4 København. 

Ikke regnet med andet barn

Region Hovedstaden har ikke kalkuleret med udgifter til, at det skal være gratis at få hjælp til andet barn. Og derfor vil sundhedsdirektøren ikke garantere, at det ikke ændrer sig igen:

- Vi vil bede om, at man tager aftalen op til revision. Pengene skal enten hentes ud af anden fertilitetsbehandling eller fra kræftpatienter eller hjertepatienter, siger han.

Tilbuddet om gratis insemination til andet barn blev indført i foråret.

Forvirriede patienter

Og det har skabt stor forvirring blandt patienterne, at de ikke kan regne med, om det er gratis eller ej, fortæller formanden for Foreningen af praktiserende speciallæger i gynækologer, Charlotte Floridon til DR P4 København:

- Der er kommet bunker af vrede og frustrerede mails i klinikkernes brevkasser.

Samme kritik lyder fra formanden for Dansk Fertilitetsselskab, Elisabeth Carlsen:

- Jeg synes, det er et utroligt forvirrende og uskønt forløb, som ingen kan været tjent med. Patienterne bliver forvirrede og ved ikke, hvad de kan rette sig efter.

Region Hovedstaden vurderer, at der skal findes 5-10 millioner kroner til at finansiere tilbuddet om gratis insemination til folk, der i forvejen har børn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik