Region H: Derfor ventede kvinde på ambulance i fem kvarter

En blanding af dårlig kommunikation og mange udrykninger var årsag til, at en kvinde ventede fem kvarter på ambulance, siger regionen. Vidne er fortsat kritisk.

Da Yvonne Nielsen tirsdag aften fandt en kvinde ligge blødende på Kingosvej, ringede hun strakt 112 for at rekvirere en ambulance, der kunne hjælpe.

Kvinden blev af øjenvidner beskrevet som hårdt medtaget, blødende ud af munden og med sløret tale samtidig med, at hun har kraftige smerter i armen.

quote Jeg siger tydeligt, at det er Kingosvej, og jeg opridser tydeligt situationen og fortæller, hvilke skader kvinden har

Yvonne Nielsen, vidne

Alligevel gik der fem kvarter fra Yvonne Nielsen ringer 112 første gang, til ambulancen nåede frem.

Det medførte en beklagelse fra Region Hovedstadens Akutberedskab, der forklarede den lange ventetid med andre ambulanceudrykninger og de to døgnbemandede ambulancer var i aktion andre steder.

Derfor skulle ambulancen rekvireres fra Hillerød, lød det i en mail fra akutberedskabet til Frederiksborg Amts Avis.

Region ændrer forklaring: Flere ting gik galt

Siden har regionen dog kigget ind i sagen og set, at det første alarmopkald bliver registreret til at være på Kronborg Ladegårdsvej, der krydser med Kingosvej, hvor den forslåede kvinde og flere vidner befandt sig.

Samtidig fik beredskabet ikke tilstrækkelige oplysninger om kvindens tilstand. Derfor skal 112-vagten have ringet til Yvonne Nielsen tre gange uden held, før en politibil blev sendt afsted for at lede efter kvinden.

Politiet havde dog ikke held med opgaven, da de søgte på Kronborg Ladegårdsvej, og derfor blev ambulancen afmeldt klokken 22.52. 

 

Vidne: "112 har ikke ringet til mig"

Forklaringen stemmer dog ikke overens med Yvonne Nielsens udlægning. Hun fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at hun ikke har modtaget opkald i det givne tidsrum, ligesom hun var meget tydelig omkring, at det var Kingosvej, de befandt sig på.

quote Jeg kan heller ikke forstå, at politiet ikke kan finde kvinden, da det hele finder sted stort set på hjørnet af Kingosvej og Kronborg Ladegårdsvej

Yvonne Nielsen, vidne

- Jeg ser kvinden, stopper op og sætter havariblink på, og går ud og tilser hende, hvorefter jeg ringer 112. Jeg siger tydeligt, at det er Kingosvej, og jeg opridser tydeligt situationen og fortæller, hvilke skader kvinden har, siger Yvonne Nielsen til avisen.

Hun undrer sig også over, at politiet ikke har set dem på trods af, at de har søgt på den forkerte vej.

- Jeg kan heller ikke forstå, at politiet ikke kan finde kvinden, da det hele finder sted stort set på hjørnet af Kingosvej og Kronborg Ladegårdsvej, siger hun og oplyser, at hun overvejer at klage til Region Hovedstaden, da hun mener, at de forsøger at skubbe skyldsspørgsmålet mod hende. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik