Region H afsætter 1,5 millioner til indsats mod psykiske lidelser

Millionbevilling skal skabe bedre sammenhæng på psykiatriområdet. Pengene sættes i en pulje, som kan søges af foreninger, organisationer og kommuner.

Region Hovedstaden har vedtaget at afsætte 1,5 millioner kroner årligt til et nyt tiltag, der forhåbentligt kan skabe bedre sammenhæng på psykiatriområdet.

En pulje er blevet oprettet, og den kan virksomheder som foreninger, organisationer eller kommuner ansøge om at få del i. Kravet er, at man har et tiltag der fremmer psykiatrien i regionen.

Det oplyser Regionen Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi har et særligt ansvar for mennesker med psykiske lidelser. De er nogle af dem, som kan have sværest ved at overskue alle de forskellige behandlingstilbud og opfølgende kommunale tilbud samt muligheder for sociale aktiviteter, som findes på psykiatriområdet, siger formand for social- og psykiatriudvalget i Region Hovedstaden Susanne Due Kristensen fra Socialdemokratiet.

Selv nævner regionen eksempler som projekter, der forebygger indlæggelse eller genindlæggelse personer med psykiske lidelser. Det kan også være tiltag, der fremmer den sociale inklusion af mennesker, der har været i psykiatrisk behandling.

- Vi lægger ud med en pulje på 1,5 mio. kr., så vi kan gøre os nogle erfaringer og se, hvilken værdi det giver for de mennesker, som bliver inddraget i projekterne. Det er klart, at vi forventer gode resultater – og hvis de kommer, så er vi klar til at finde endnu flere penge i de kommende år, siger Susanne Due Kristensen.

Du kan læse mere om puljen, om hvem der kan søge, og hvordan man søger, i linket her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik