Regering varsler ny indsats for kystturisme

Regeringen ser med alvor på træg turistvækst ved landets kyster, fastslår erhvervsminister Troels Lund Poulsen.

Der kommer flere udenlandske turister til Danmark. Men ifølge nye tal fra Dansk Industri går det trægt med at få lokket dem ud til landets strande og få hevet bæltepungen frem i kystbyernes gågader.

Det vil regeringen dog gøre noget ved til efteråret, lover erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Ifølge Dansk Industri har Region Hovedstaden siden 2008 oplevet en årlig stigning på 6,4 procent i antallet af udenlandske overnatninger.

Fremgangen i resten af landet har derimod ligget på blot 0,2 procent årligt i gennemsnit, om end der var en stigning i 2014.

- Vi tager denne her udvikling alvorligt. Derfor har vi i regeringsgrundlaget skrevet, at vi vil liberalisere planloven og se på, hvordan man kan gøre det mere attraktivt at få lov til at udvikle nogle af de ting, der i dag bliver spændt ben for i de kystnære zoner, siger Troels Lund Poulsen.

- Jeg vil tage initiativ til, at vi til næste år får præsenteret en mere omfattende strategi for, hvordan vi skal tiltrække og fastholde de turister, det potentielt er muligt at få til Danmark, siger han.

Dansk Folkeparti foreslår, at man hæver bundfradraget for at udleje sit sommerhus til turister fra de nuværende 20.000 til 30.000 kroner. Og så taler partiet desuden om differentieret moms, der skal tilgodese virksomheder, der lever af turisme.

Det sidstnævnte forslag sender Troels Lund Poulsen på en returrejse, mens han er mere åben for at gøre det mere attraktivt at udleje sommerhuse.

- Jeg stod selv som skatteminister i sin tid bag at hæve bundfradraget til 20.000 kroner, som det er nu, og vi ser da fordomsfrit på at hæve det yderligere til 30.000, selv om der jo skal findes finansiering til det, siger han.

Ifølge regeringsgrundlaget vil regeringen øge væksten over hele landet, således også i yderområderne. Men ordet "turisme" nævnes ikke i regeringsgrundlaget.

- Vi kan trods alt ikke nævne alle de politiske områder, der skal gives fokus. Nu har vi valgt at gøre det som en del af det, der hedder "vækst i hele Danmark", hvor turismeerhvervet er en del af det, siger ministeren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik