Reeksamener på universiteterne eksploderer

På Københavns Universitet er antallet af reeksaminer steget med over 100 procent. Universiteterne skyder skylden på fremdriftsreformen.

Et rekordstort antal studerende på landets universiteter skal i år til reeksamen.

Det viser tal, som DR Nyheder har indhentet fra landets universiteter.

På Københavns Universitet er stigningen i antallet af reeksaminer over 100 procent i forhold til året før, og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) melder, at 700 ud af de cirka 2.200 førsteårsstuderende, der er underlagt fremdriftsreformen og inden sommerferien skulle til eksamen, nu skal op igen.

Også Aalborg, Aarhus og Roskilde Universitet melder om voldsomme stigninger.

Universiteterne giver fremdriftsreformen skylden.

For de tvungne eksamener betyder, at de studerende enten dumper, fordi de er presset af reformen og ofte helt bliver væk fra eksamensbordet.

- Det er en gigantisk bureaukratisk opgave, siger prorektor på Københavns Universitet (KU), Lykke Friis.

På KU har 2.692 studerende ud af i alt 23.082 i vinters været til reeksamen. Året før var der tale om 1.153 studerende ud af i alt 24.530.

De tvungne eksaminer og reeksaminer betyder ifølge universiteterne både spildt arbejde og spildte penge.

- Ofte sidder der en underviser og en censor klar til at eksaminere en studerende mundtligt, og når den studerende ikke dukker op, så kan den arbejdstid jo ikke bruges til andet fornuftigt. Så må de sidde og kigge ud af vinduet, indtil den næste dukker op, siger studiechef på DTU Jørgen Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik