Redningsplan for Amager Fælled nedstemt: - Jeg er rigtig skuffet

SF's forslag om at tvinge Københavns forvaltning til at finde alternative steder at placere et Amager Fælled-byggeri blev nedstemt torsdag.

Det blev et nej fra Københavns borgerrepræsentation, da der torsdag skulle stemmes om SF's redningsplan for Amager Fælled. 

Der skal nemlig bygges på lidt under ti procent af naturområdet. Men SF foreslog, at tvinge Økonomiforvaltningen til at søge efter alternative byggegrunde til Amager Fælled Kvarter, som byggeriet skal hedde. 

De Konservative var tungen på vægtskålen, men endte alligevel med at stemme nej til forslaget, fordi partiet mente, at det vil være for dyrt at placere byggeriet et andet sted. 

Det gør SF skuffede. 

- Jeg er selvfølgelig rigtig, rigtig skuffet. Vi havde håbet, at vi kunne bevare et af Københavns grønne åndehuller. I en storby skal der også være plads til, at man kan trække vejret, og det er vi bange for, at man ikke kan, hvis man begynder at bygge på fælleden, siger Sisse Marie Welling, budgetordfører for SF i København. 

Husk nu, at 90 procent er fredet

De Konservative derimod bevarer optimismen. 

- Nu holder vi fast ved, at 90 procent af Fælleden er fredet. Så må vi se på, om vi kan flytte byggegrunden over på den gamle lossepladsgrund på Amager, siger Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative.  

SF mener ikke, at De Konservative har ret til at kalde sig et grønt parti efter aftenens afstemning. 

- Jeg synes, De Konservative svigter deres grønne vælgere. Jeg har svært ved at se, at det er et grønt parti, når man ikke vælger at bevare Fælleden, når man kan, siger Sisse Marie Weling. 

Planerne om byggeriet er stødt på stærk modstand. Tusindevis har protesteret. Blandt andet ved at danne en menneskering omkring det store område, som er Københavns sidste stykke oprindelig natur.

HER ER, HVAD DU SKAL VIDE OM AMAGER FÆLLED KVARTER

19 hektar af naturområdet Amager Fælled skal inddrages til byggeri af 2300-2500 boliger.

Det svarer til godt 6 procent af Amager Fælled. 

Beslutningen om byggeriet blev truffet allerede i 1992, hvor kommunen overdrog grunden til By og Havn.

Grunden vurderes til at have en værdi på 1,5 milliarder kroner.

De penge har man allerede brugt til opførslen af metroen i København.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik