Stor redningsaktion med helikopter, skibe og dykkere var falsk alarm

Forsvaret, politi og beredskab søsatte en større redningsaktion ud for kysten ved Tisvildeleje, hvor der var melding om en mulig drukneulykke.

En større redningsaktion søndag eftermiddag ud for kysten ved Tisvildeleje i Nordsjælland viste sig at være falsk alarm.

Både Forsvaret, Nordsjællands Politi og beredskabte Frederiksborg Brand & Redning rykkede ellers ud med det store kavaleri i form af helikopter, skib, både og dykkere til en melding om en drukeulykke.

Meldingen, der kom klokken 16.18, gik på, at en kajakroer skulle være i havsnød.

- Vi var til stede deroppe i en redningsaktion med skib og helikopter på baggrund af en anmeldelse om en kajaktor i havsnød. Det viste sig at være falsk alarm, heldigvis, oplyser Peter Frandsen, vagthavende befalingsmand hos Forsvaret.

På Twitter meddelte beredskabet Frederiksborg Brand & Redning, at de var til stede med båd og dykkere.

Nordsjællands Politi bekræfter, at de var tíl stede og deltog i en redningsaktion ved Tisvildeleje.

- Vi fik en melding klokken 16.18 om, at en redningsaktion til søs er i gang. Vi er til stede deroppe med en indsatsleder på land, mens Søværnets Operative Kommando (Forsvaret, red.) står for den koordinerede indsats deroppe, siger vagtchef Søren Bjørnestad kort efter klokken 17.

Netop falske alarme har været årsag til et større ressourcespild denne sommer. Det fik i slutningen af juli måned redningstjenesten til at minde folk om, at man skal huske at melde det, hvis man har mistet noget til havs - f.eks. badedyr, kajak eller surfboard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik