Redningsaktion: Jelved tager rorpind fra militær-museer

Kulturminister Marianne Jelved (R) slår Statens Forsvarshistoriske Museum sammen med Nationalmuseet.

Huller i pengekassen og rod i registreringen får nu kulturminister Marianne Jelved (R) til at lægge Statens Forsvarshistoriske Museum ind under Nationalmuseets vinger i en regulær redningsmanøvre.

- Vi har et hul i kassen, om jeg så må sige, hos Statens Forsvarshistoriske Museum i størrelsesordenen tre millioner kroner om året. Og det er uholdbart, siger Marianne Jelved til Ritzau.

Hun understreger, at der er "rationaliseringsgevinster" ved at sætte en styrke som Nationalmuseet ind i ryggen på Statens Forsvarshistoriske Museum.

- Og det vil også kunne føre til, at man rationaliserer medarbejderstaben på Statens Forsvarshistoriske Museum.

Spørgsmål: Er der tale om en decideret redningsaktion fra Kulturministeriets side?

- Det er min oplevelse, at det er det, vi gør. Det er jo klart, at det er en vurdering, hvor mange penge Kulturministeriet skal give til et museum, for at det skal køre rundt, siger kulturministeren og påpeger, at museet har ekstra store lokalemæssige udgifter.

Hun fortæller, at Kulturministeriet har haft Statens Forsvarshistoriske Museum under observation i årevis, da der også har været problemer med museets faglige niveau. Og derfor har det været nødvendigt med et samarbejde med Nationalmuseet.

- Det er svært for forsvarsmuseet at få registreret deres genstande. Og det er uhensigtsmæssigt, hvis de skal have en formidlingsafdeling, for det er et relativt lille museum.

- Og Nationalmuseet har i forvejen en stor formidlingsafdeling, der kan hjælpe dem, siger Marianne Jelved.

Sammenlægningen træder i kraft den 1. januar 2014.

Når Statens Forsvarshistoriske Museum, der dækker over Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet, bliver en del af Nationalmuseet, vil der blive indført gratis entré til museets udstillinger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik