Reddet fra drukneulykke: 9-årig lå livløs på bunden af svømmehal

En blot 10-årig dreng opdagede hans kammerat ligge livløs på bunden af svømmebassinet i Hillerød Svømmehal. Nu er drengen udenfor livsfare.

Mandag udviklede sig dramatisk for tre skoleklasser, da deres kammerat pludselig lå livløs på bunden af bassinet i Hillerød Svømmehal.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det var en lille guttermand, der reagerede med det samme. Og ligesådan den pædagog, der sprang ud af skoene og hoppede ned i vandet og samlede ham op, siger viceskoleleder på Grønnevang Skole, Grethe Juul, dagen efter ulykken til avisen.

Kammeraten opdagede tilsyneladende den ni-årige dreng på bunden af bassinet kort efter, han havde mistet bevidstheden. 

- De fisker ham op af vandet, og vores livreddere finder ud af, at der er noget galt og løber derhen og laver livreddende førstehjælp, siger Carsten Larsen, der er direktør i Frederiksborgcentret og Hillerød Svømmehal, til Frederiksborg Amts Avis og tilføjer:

- I løbet af ganske få øjeblikke får de drengen til at trække vejret igen.

Efter hændelsen blev drengen i al hast bragt til hospitalet med politieskorte, hvor han hurtigt blev erklæret uden for livsfare. Samtidig mener lægerne, at han slipper helt uden mén.

Direktør Carsten Larsen oplyser, at det så vidt han ved er første gang, at der har været en episode af den karakter i Hillerød Svømmehal.

- Det sker heldigvis meget sjældent. Jeg tror, der er første gang, at vi har haft et tilfælde, hvor en har været livløs i bassinet. Vi har haft andre uheld, der har været nogen, der er besvimet i omklædningsrummet, men aldrig i bassinet, siger han. 

Forældrene er informeret

Forældrene til de elever fra Grønnevang Skole, der så ulykken og genoplivningen på nærmeste hold blev mandag orienteret om episoden telefonisk af skolen. Desuden blev alle forældre orienteret gennem Skoleintra.

Ifølge viceskoleleder Grethe Juul, er de børn, som overværede hændelsen på nærmeste hold, har talt med en psykolog. Personalet i klasserne er desuden blevet informeret om, at der kan komme reaktioner fra eleverne.

Den ni-årige dreng er nu indlagt til observation.

- Han er stabiliseret, men han har nok fået vand i lungerne, og så er der risiko for en infektion, siger Grethe Juul, som er tilfreds med, hvordan ulykken blev håndteret, fortæller Grethe Juul til Frederiksborg Amts Avis.

- Alle har gjort det, som de skulle. Men det er da en chokerende oplevelse, både for de børn og voksne, der var med, og for den dreng, det er gået ud over, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik