Reaktioner på våbenhvile: Fra skepsis til "stor ros"

Der er uenighed om, om bandernes seneste udmelding kan føre til fred i København.

Banderne lægger stridsøksen den næste måned.

Det var meldingen søndag, hvor flere medier skrev om, at der er indgået en våbenhvile mellem banderne Loyal To Familia, der holder til omkring Blågårds Plads på Nørrebro, og det der tidligere hed Brothas, som holder til omkring Mjølnerparken på det ydre Nørrebro.

Og det er weekendens bedste nyhed, hvis det altså kommer til at holde vand, mener den socialdemokratiske overborgmester i København, Frank Jensen. 

quote Stor ros til de fædre og andre kræfter på Nørrebro og i Nordvest, som har arbejdet på at tale banderne til fornuft

Frank Jensen, Overborgmester i København

"Stor ros til de fædre og andre kræfter på Nørrebro og i Nordvest, som har arbejdet på at tale banderne til fornuft - jeg håber virkelig, at fornuften holder, og at den holder længere end én måned," skriver han på Facebook. 

Men han understreger også, at freden i København selvfølgelig ikke skal afhænge af, om banderne er enige om at holde fred. 

"Kampen mod banderne må fortsætte. De skyldige for drabene skal sættes fast, og gerne udvises, hvis de ikke er danske statsborgere. Vi skal give en hjælpende hånd til dem, der gerne vil ud af banderne. Vi skal gå hårdt efter bandernes værdier og sociale snyd."

Bandernes udmelding vækker også glæde hos Venstres spidskandiat til kommunalvalget i København, Cecilia Lonning-Skovgaard. På Twitter skriver hun: 

"Vi får nu en pause fra bandekonflikten. Det er glædeligt og tiltrængt! Men husk, konflikten er desværre ikke løst endnu. Vi er langt fra i mål"

 

Vækker skepsis

Men det er bestemt ikke alle, der jubler over den såkaldte våbenhvile. Folketingspolitikeren Lars Aslan Rasmussen, Soc.Dem., har svært ved at tro på, at der reelt er indgået en aftale. Han skriver: 

"Misforstå mig ikke, jeg er glad for, hvis der kommer en pause på en måned, hvor folk ikke bliver skudt.
Men en såkaldt "våbenhvile" som ingen ved, hvem der står bag, og som er udenfor politiets og myndighederne kontrol, er jeg meget skeptisk overfor."

Politiet har ingen kommentarer

Oplysningen om fædregruppens aftale med bandegrupperingerne kom søndag eftermiddag, da et par hundrede personer var samlet på Blågårds Plads for at markere deres modstand mod bandekrigen.

Siden 12. juni har der været 42 skudepisoder, som kan knyttes til den igangværende bandekonflikt mellem banderne Loyal To Familia og Brothas. 

25 personer er blevet ramt, og tre er dræbt af skud. 

31. oktober blev en 30-årig mand med tilknytning til Brothas dræbt på Tagensvej ud for Mjølnerparken. Natten til 3. november blev en 20-årig mand skudt i bydelen Tingbjerg, hvor Loyal To Familia har en fraktion.

Senest blev en 22-årig mand 9. november dræbt ved Mjølnerparken. Han er ikke kendt fra bandemiljøet, men havde ifølge politiet bekendte i Brothas.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Københavns Politi, som oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke har nogle kommentarer til sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik