Politi aflyser Paludans demonstration - uro bryder ud ved opløsning

Københavns Vestegns Politi har givet Rasmus Paludan forbud mod at afholde demonstration i politikredsen. Dermed er mandagens planlagte demonstration i Albertslund aflyst.

Opdatering klokken 17.35:

Københavns Vestegns Politi oplyser på Twitter, at Rasmus Paludan har fået forbud mod at afholde demonstrationer i politikredsen frem til tirsdag klokken 12. Dermed er mandagens annoncerede demonstration i Albertslund aflyst.

Rasmus Paludan havde varslet demonstration i Havrens Kvarter i Albertslund og skulle være ankommet til stedet ved 16-17-tiden, men dukkede aldrig op.

Opdatering klokken 19.10:

I forbindelse med opløsningen af de fremmødte moddemonstranter er der opstået uroliger, hvor politiet har affyret tåregas.

Følg dækningen i TV 2 Lorrys liveblog her.

Politiet affyrer tåregas i Albertslund.
Politiet affyrer tåregas i Albertslund.
Foto: Presse-fotos.dk

Oprindelig artikel:

Rasmus Paludan bebuder, at han her til eftermiddag vil demonstrere i Albertslund.

Baggrunden for at han vil demonstrere i Albertslund er, at forkvinden for Black Lives Matter, Bwalya Sørensen, bor der.

Rasmus Paludan fik 14 dages betinget fængselsstraf tidligere på året for sidste år at have optaget en video foran Bwalya Sørensen hjem og lagt videoen på sit partis Stram Kurs Youtube-kanal.

Den ene demonstration er anmeldt af Rasmus Paludan, og efterfølgende er to andre demonstrationer anmeldt, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

 - Vi har søndagens hændelser i København i baghovedet, og vores indsats er dimensioneret derefter, siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Lokale arrangerer moddemonstrationer

På Facebook har lokale borgere allerede arrangeret to moddemonstratrioner.

Black Lives Matter Denmark har arrangeret moddemonstrationen: Antriracistisk Solidartiet - Nej til Hadprædikanter fra kl. 16-21 i Havrens Kvarter.

To private borgere har arrangeret moddemonstration i Albertslund Centrum: Fest for sammenholdet - HYG mod HAD!, som vil foregå fra kl. 16.

Politiet vil være talstrækt tilstede

Københavns Vestegns Politis indsats i dag er tilrettelagt efter en samlet vurdering. Politiet vil være talstærkt tilstede for at sikre, at demonstrationerne kan gennemføres uden fare eller forstyrrelse af den offentlige orden.

 - Vi vil være tilstede i lokalområdet i løbet af dagen for at skabe tryghed for borgerne og senere for at sikre en fredelig afvikling af demonstrationerne. Jeg vil opfordre alle i området til at opføre sig fredeligt og følge politiets anvisninger, så afviklingen kan ske på en hurtig og rolig vis, siger Mogens Lauridsen.

Politiet opfordrer de lokale til at forholde sig roligt og holde sig orienteret via medierne eller søge information hos politiets servicecenter på telefonnummer 4386 1448.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik