Rasmus Kofoed er verdens bedste kok

Danmark har nu også verdens bedste kok. Norden gjorde rent bord ved VM for kokke i Lyon.

Danske Rasmus Kofoed var den store favorit ved VM i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon i Frankrig, og han svigtede ikke.
     
Smagsdommerne måtte overgive sig til Rasmus Kofoeds Biodynamiske rødbeder og syltede Karl Johan-svampe. Onsdag aften blev han indehaver af titlen: verdens bedste kok.
     
Sammen med titlen får Rasmus Kofoed en guldstatuette og 150.000 kroner.
     
Mesterskabet blev en total nordisk triumf: Sverige blev nummer to, og tredjepladsen gik til Norge.
     
Sidste år tog Rasmus Kofoed førsteprisen ved EM i kokkerier, Bocuse d'Or Europe, og tidligere har han vundet både bronze og sølv ved verdensmesterskabet. I år ville han vinde.
     
- Maden er fantastisk, visuelt er det storslået, detaljeret og smukt, men vi skal også levere varen på dagen. Vi skal levere verdens bedste måltid, sagde Rasmus Kofoed, da Ritzau talte med han forud for konkurrencen.
     
Et gigantiske medieopbud i Lyon vidner om, at konkurrencen er forbundet med stor prestige. Omkring 1000 medier fra de 24 deltagende lande har sendt journalister til Lyon for at dække begivenheden.
     
De sidste otte år har Rasmus Kofoed arbejdet intenst hen imod det store mål. Og seriøsiteten fejler ikke noget.
     
- Jeg har løbet, dyrket fitness og spillet fodbold for at være mentalt klar, og jeg spiser en masse ingefær og drikker urtedråber for ikke at blive syg inden konkurrencen, siger Rasmus Kofoed, der til daglig leverer kokkekunst for gæsterne på sin restaurant, Geranium, på Østerbro i København.
     
Prisen for bedste fiskeret fik det schweiziske hold, og Frankrig fik prisen for den bedste kødret.
     
Fødevareminister Henrik Høegh (V) var til stede i Lyon i anledning af Bocuse d'Or. Han arbejder for at få kokke-VM til Danmark i 2014.
     
Mesterskabet bliver holdt i forbindelse med Europas største fødevaremesse, Sirha i Lyon.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik