Raske ligger på sygehus

Færdigbehandlede patienter lagde i 2008 beslag på ikke færre end 95.814 sengedage på de danske hospitaler, afslører nye beregninger fra Dansk Sygeplejeråd.

Det er en stigning på 38 procent på et enkelt år. I alt 9000 patienter oplevede i 2008 at være raske, men ikke at kunne komme hjem, skriver Ekstra Bladet lørdag.
Ekstra Bladet skriver, at Dansk Sygeplejeråd nu har analyseret og kortlagt tilstanden på landets hospitaler. Tallene viser, at det ser værst ud på de medicinske afdelinger i Region Hovedstaden, som i 2008 brugte flere end 55.000 sengedage på færdigbehandlede patienter.
Stigningen fra 2007 til 2008 har været størst i Region Midtjylland, hvor antallet af sengedage brugt på færdigbehandlede patienter er vokset med 227 procent.
Avisen bringer en top 15 over de kommuner, der er dårligst til at hjemtage patienter. Her ligger Gentofte Kommune øverst med et fire gange så stort merforbrug af sengedage til færdigbehandlede patienter som landsgennemsnittet.
- Det er det glade vanvid. Og det går den forkerte vej. Der blevet talt længe nok om de katastrofale forhold på de medicinske afdelinger. Nu må der handles. Det er fuldstændigt urimeligt og nedværdigende, at de svageste borgere i samfundet skal opleve det her, og det er et urimeligt pres at lægge på et i forvejen meget presset personale, siger Grethe Christensen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere