Raske billister nupper handicapparkeringen

Handicappede kan få kort til bilen, som giver ret til p-plads. P-vagter kan nu let tjekke, om kortet er ægte.

Du drøner rundt i de københavnske gader og kan ikke få bilen parkeret. Og det ærgrer dig, at handicappladsen er ledig.

Men ikke alle lader det blive derved. For mange af de specielle handicapkort til bilen ender i de forkerte hænder.

Det viser en stikprøvekontrol, som Center for Parkering i København har foretaget. Kontrollen viste over syv dage 176 tilfælde af snyd med handicapkort. Og Anders Møller, der er chef for Center for Parkering i København, mener, det er for mange:

- Det der skulle have været et fleksibelt og meget anvendeligt gode for nogle mennesker, bliver i stedet misbrugt for at slippe for betaling og endnu værre benytte en p-plads, som er tiltænkt en handicappet person, siger Anders Møller om snyderiet.

Nemt at afsløre snyd
Center for Parkering i København har kontrolleret handicapkortet i biler, fordi de gennem et stykke tid har haft en formodning om, at kortet oftere og oftere bliver benyttet uretmæssigt.

Og snyderiet sker - mener centret - både for at slippe for at betale for en parkeringsplads men også for at holde på p-pladser reserveret til handicappede.

Det er blevet ret nemt for p-vagter at finde ud af, om en bil har ret til et handicapkort eller ej. Via en håndterminal kan de lave et opslag i en liste fra De Danske Handicaporganisationer (DH).

Er et handicapkort ikke på listen, overdrages det pågældende løbenummer til DH, der herefter afgør, om sagen skal viderebringes til politiet.

Og hos Center for Parkering håber man på, at den nye mulighed for direkte at tjekke, om kortet er ægte på DH's lister, vil få færre til at bruge den form for snydeparkering.

Holder man uretmæssigt på en handicap p-plads med et falsk handicapkort i ruden, får man en bøde for at holde ulovligt parkeret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik