Raser over hetz mod hybridbiler: 'Det er grotesk'

Hybridbiler er ikke grønne nok til Københavns Kommune.

Snart kan det være slut med at holde på Københavns kommunes p-pladser til el-biler, hvis man ejer en hybridbil. Ifølge kommunen er bilerne ikke grønne nok til, at de må holde på elbilpladserne, hvor ladestanderne er. 

- Hvis jeg ikke kan tanke el, så er elmotoren så godt som død, og så har jeg ikke andre muligheder end at køre på benzin hele tiden. Det giver ingen mening i min verden, siger Jimmy Jørgensen til TV 2 Lorry. 

Han ejer en hybridbil og kører 90 procent af tiden på ren el. I November fik han en bøde for at holde og lade op på en parkeringplads til elbiler på Østerbro. Siden har Østre Landsret afgjort, at den slags bøder er uberettiget, men nu er Vejdirektoratet snart klar med nye regler, der igen sender hybridbilerne væk fra elbilpladserne, og det glæder Københavns Kommune.

- I København vil vi gavne den bedste teknologi. Det er de rene elbiler og ikke alle mulige andre udgaver, som selvfølgelig er bedre end fosilbiler, men som bare ikke er det bedste rent klimamæssigt, siger Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

Den holdning er helt grotesk i FDM's øjne.

- Vi tager os til hovedet over det her. Det er jo oplagt at kunne lade op og køre på el inde i byerne, hvor man har både støj og forureningsproblemer. Det er fuldstændigt ubegribelig, at man vil forhindre det i en storby som København, siger Torben Kudsk, der er afdelingschef i FDM til TV 2 Lorry.  

Hybridbilejer Jimmy Jørgensen ser nu ingen anden udvej end at køre på ren benzin, hvis Vejdirektoratets nye bekendtgørelse bliver til virkelighed. Han mener, de nye regler vil presse miljøbevidste bilister som ham selv tilbage i benzinbilerne. Det argument køber Københavns Kommune ikke. 

- Hybridbilejere kan jo stadig lade op på elstanderne. Man skal bare parkere på pladsen lige ved siden af, og bor man i København, kan man købe en parkeringlicens for et helt år til næsten ingen penge, siger Morten Kabell.  

Vejdirektoratets forslag til ny bekentgørelse er nu i høring. Bliver det vedtaget, vil forbudet mod hybridbiler på elbilpladser træde i kraft 1. september. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik