Rasende borgere demonstrerer foran Frederiksberg Rådhus

Over 150 borgere demonstrerede mandag eftermiddag foran Frederiksberg Rådhus. De frygter et salg af deres hjem til Blackstone gruppen.

Karin Borup har boet hele sit liv i Den Sønderjyske Landsby på Frederiksberg.

Og hendes børnebørn er femte generation i boligområdet, der oprindeligt var et arbejderkvarter.

Karin Borup og de andre fremmødte frygter et salg af det sted, hun bor. Den Sønderjyske Landsby og to andre ejendomme, Peter Bangs Hus og Svalegården, står nemlig overfor at blive solgt.

Og køberen kan meget vel blive den amerikanske ejendomsgigant Blackstone.

Beboerne frygter, at selskabet vil renovere ejendommene, så de bliver for dyre for dem, der bor der nu.  

- Folk sover ikke om natten. Folk er triste og modløse. Vi har boet i hidtil rimeligt billige lejligheder, og nu frygter vi, at vi ikke får råd til at bo i dem, siger Karin Borup. 

”Hvor søge ly - når I sælger vores by”

Med slagsord som "hvor søge ly - når I sælger vores by" og "Banditter i habitter" forsøgte de vrede borgere at få de frederikbergske politikeres opmærksomhed, inden de mandag aften mødtes til spørgetime kl. 18.30 på rådhuset.

De tre ejendomme er nemlig ejet af Frederiksberg Boligfond, hvor tre af bestyrelsesmedlemmerne er medlemmer af Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Men formanden for bolig- og ejendomsudvalget Nikolaj Bøgh understregede, at det ikke er kommune, der er sælger.

Han mener, at borgerne er sikrede, fordi det er lovreguleret, hvor meget en husleje må stige. Husleje kan kommunen ikke blande sig i, siger udvalgsformanden.

- Men vi har blandet os, hvor vi kan. Vi har sikret, at vi har adgang til at anvise boliger. De borgere, som har brug for kommunens hjælp til at finde en bolig, kan vi hjælpe - også med nye ejere, siger Nikolaj Bøgh.

Købe det selv 

Lejerne har nu den mulighed at købe ejendommene til samme pris, som Blackstone tilbyder, og danne andelsforeninger i stedet. Men det er næppe en mulighed, siger en anden af de fremmødte beboere Marianne Sørensen.

- Det tror jeg de færreste har råd til. Det er meget sårbare lejere, der bor i ejendommene, siger Marianne Sørensen.

Hun har taget initiativet til en underskriftsindsamling. Målet er at få 50.000 underskrifter til at få et borgerforslag i Folketinget, så udlejer forhindres i at gennemtvinge renovering af lejligheder.

Den Sønderjyske landsby blev bygget i starten af 1920'erne for at sikre en bredere social sammensætning i Frederiksberg Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik