Rally: Line fra Stenløse ny Danmarksmester

Line Lykke Jensen og hendes makker er så suveræne, at de har vundet det Danmarksmesterskab før tid.

At den 21-årige rallykører Jacob Madsen fra Dianalund og hans 31-årige codriver Line Lykke Jensen fra Stenløse er landets mest talentfulde rallyhold i mange år, satte de en tyk streg under i weekendens FTZ Rally Roskilde ved at vinde en overlegen sejr i mesterskabet for tohjulstrukne, tunede biler under 1600 ccm i deres Opel ADAM R2.

Med fem sejre i fem løb behøver de faktisk ikke stille op i finalen om en måned, mesterskabet er nemlig i hus. 

På landevejene syd og vest for Roskilde satte Jacob Madsen og Line Lykke Jensen ikke en fod forkert på rallyets 14 hastighedsprøver, hvor de var 55 sekunder foran nr. 2 i klassen.

I løbets generalklassement kørte de deres motormæssigt set beskedne Opel ADAM med 200 HK ind på en samlet fjerdeplads efter tre firehjulstrukne biler med 300 HK og foran en fjerde med lige så mange hestekræfter.

I mål kunne Jacob Madsen ikke fatte, at det var sandt:

quote - Vi er de gladeste i hele Danmark. At afgøre mesterskabet før tid er super fedt. 

Line Lykke Jensen

- Det er ikke gået op for mig endnu. Jeg var ikke påvirket under selve rallyet, men da vi kom i mål på sidste hastighedsprøve, stod der 20-25 fra min familie, mine mekanikere og venner ude på landevejen og sprøjtede med champagne og konfetti. Et skønt øjeblik, sagde den nykårede mester ved målet i Roskilde.

- Vi er de gladeste i hele Danmark. At afgøre mesterskabet før tid er super fedt. Og at have så stor en opbakning er dejligt, det betyder alt, tilføjede Line Lykke Jensen.

Champagnebad efter sidste hastighedsprøve: Familie, mekanikere og venner overfaldt Jacob Madsens og Line Lykke Jensens Opel med champagne og konfetti straks efter mål på rallyets sidste hastighedsprøve
Champagnebad efter sidste hastighedsprøve: Familie, mekanikere og venner overfaldt Jacob Madsens og Line Lykke Jensens Opel med champagne og konfetti straks efter mål på rallyets sidste hastighedsprøve
Foto: Michael Eisenberg og Jokum Tord Larsen

Nu er det planen, at Jacob Madsen og Line Lykke Jensen skal køre om europamesterskabet i rally i 2017.

- Jeg håber på at komme ud at køre et år i udlandet, siger Jacob Madsen, der for nylig leverede en fornem indsats i et EM-løb i Tjekkiet, hor han blev nr. 4 ud af 30 deltagere i klassen. 

I de kommende måneder vil de nykårede danmarksmestre sammen med Opel Danmark forsøge at skabe sponsorunderlaget for deltagelsen i europamesterskabet i rally i 2017.

Deres sidste løb i Danmark i år bliver Rally Danmark på landevejene omkring Ans den 21. og 22. oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik