Ralf Hemmingsen husker ikke centrale samtaler

349327462. Det telefonnummer skulle angiveligt være vejen til, at Ralf Hemmingsen i efteråret 2003 kunne bekræfte Milena Penkowas rotteforsøg i Spanien. Problemet er bare, at nummeret mangler to cifre for overhovedet at være spansk.

Det fremgår af Kammeradvokatens 700 sider lange redegørelse om Københavns Universitets ledelses håndtering af Penkowa-sagen, skriver Information.

Ifølge professor ved Sundhedsvidenskab Niels Høiby bidrager oplysningen om det falske nummer til den opfattelse af, at man med Kammeradvokatens frifindelse af ledelsen på KU langtfra er kommet til bunds i sagen.

»Der er for meget slinger i valsen om hele den sag. Enten har ledelsen ikke undersøgt tingene godt nok, eller også er der bare blevet lukket ned for kritikken,« siger han og genfremfører kravet om en uvildig undersøgelse: »De lægger et slør ud, og hver gang man graver i det, finder man ud af, at tingene ikke holder,« siger Niels Høiby til Information.
     
Da der i forbindelse med Penkowas doktordisputats i sommeren 2003 blev sået tvivl om, hvorvidt Penkowas mange rotteforsøg havde fundet sted, tog Ralf Hemmingsen som daværende dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved KU, sagen i egen hånd.

Som det fremgår at et notat til bestyrelsen fra januar 2011, indledte Ralf Hemmingsen en »udredning« som omfattede kontakt til to parter: Penkowas spanske samarbejdspartner, forskeren Juan Hidalgo, samt det spanske medicinalfirma, hvor Penkowa angiveligt skulle have gennemført sine mange hundrede rotteforsøg.

Men i modsætning til samtalen med Hidalgo, der ifølge Ralf Hemmingsens eget telefonnotat finder sted 4. september 2003, findes der ingen form for dokumentation for samtalen med det spanske firma.
Samtalen med Hidalgo afslører ellers, at der i modsætning til, hvad Penkowa har forklaret, ikke har fundet forsøg med rotter sted på universitetet i Barcelona.

»Der er kun mus og ingen rotter i Barcelona,« citerer Hemmingsen den spanske forsker i telefonnotatet.

Senere på måneden ændrer Penkowa forklaring - nu skulle forsøgene være gennemført hos et medicinalfirma i Barcelona.

Men der findes ingen form for dokumentation for, at Hemmingsen efterfølgende skulle være gået videre med sagen.
     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik