Rækkehusbrand gjorde fem familier hjemløse: Nu hjælper borgere på Facebook

For fem dage siden mistede fem familier deres hjem ved en altødelæggende brand i Rødovre. Nu står lokalsamfundet sammen for at hjælpe.

Én familie har indtil videre kontaktet en gruppe på Facebook, som er opsat på at hjælpe de fem familier, hvis hjem i store træk blev forvandlet til aske efter en voldsom brand natten til lørdag den 30. juni.

Branden hærgede fem rækkehuse på Slotsherrens Have i Rødovre i en sådan grad, at de nu er ubeboelige.

- Det er naturligvis en ulykkelig sag for de berørte familier, men heldigvis er ingen personer kommet alvorligt til skade. Det lykkedes at få alle beboere ud i tide, sagde Lars Jørgensen, som er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, dagen efter branden.

quote Det må være frygteligt at pludselig at stå uden hus og hjem.

Mette Hansen

Mette startede borgergruppe: Det må være frygteligt at stå uden familie

Kort efter branden startede Mette Hansen fra Rødovre Facebook-gruppen Hjælp til brandramte familier i Rødovre, hvis formål er at støtte og hjælpe de nødstedte familier ved at indsamle de ting, som de kan have brug for mens de er genhuset.

- Grunden til at jeg har oprettet gruppen er, at de i forvejen har masser at tænke på både med forsikring og så videre. Så hvis vi kan hjælpe lidt med fornødenheder her og nu, så vil vi gerne det, siger Mette Hansen og tilføjer:

- Da jeg læste artiklen om, hvad der var sket, tænkte jeg, at det må være frygteligt at pludselig at stå uden hus og hjem. Så synes jeg, at det ville være godt, at vi stod sammen som gruppe for at vise vores støtte. 

Familierne mangler køkkengrej og håndklæder

Nu - fem dage efter den ødelæggende brand - har en af de ramte familier kontaktet gruppen for at få hjælp.

quote Når man bliver genhuset, har man brug for at falde til - og det kan vi hjælpe med.

Mette Hansen

- Det, som de umiddelbart efterlyser, er lidt til opstarten. Nu er genhusningen heldigvis begyndt. Men når man bliver genhuset, har man brug for at falde til - og det kan vi hjælpe med, siger Mette Hansen, der understreger, at det er helt basale ting, som de ramte familier mangler:

- Det, de efterspørger, er rene fornødenheder. Det er køkkengrej og håndklæder, vi er helt nede på det plan.

Mette Hansen har allerede kontakt til de fem familier gennem pårørende, og hun gør en dyd ud af, at de berørte familier skal have så meget ro som muligt til at komme ovenpå igen. 

Derfor står hun selv for at samle de ting sammen, som familierne mangler, hvorefter de bliver afleveret til enten den berørte familie eller nogle pårørende.

I Rødovre hjælper man hinanden

Siden hun startede Facebook-gruppen, har over 400 personer meldt sig til for at være med til at hjælpe. Men det er i sig selv ikke så overraskende, at mange vil hjælpe, lyder det fra Mette Hansen. I Rødovre hjælper man nemlig hinanden, når der er brug for det.

quote Jeg er ikke overrasket over, hvor hjælpsomme folk er. Vi bor i en lille by, og jeg synes, at folk er rigtig gode til at hjælpe og være venlige.

Mette Hansen

- Jeg er overrasket over, hvor mange medlemmer, der er kommet på så kort tid. Men jeg er ikke overrasket over, hvor hjælpsomme folk er. Vi bor i en lille by, og jeg synes, at folk er rigtig gode til at hjælpe og være venlige, når der kommer ting op i den lokale bygruppe, vi har på Facebook. 

- Og så tror jeg, at mange sidder med den samme følelse som mig, når fem famlier mister sit hjem - så vil man bare gerne hjælpe, siger hun.

De reaktioner, hun har fået fra de berørte familier, har derimod været overvældende. 

- De berørte har hele vejen igennem - også før de har henvendt sig om ting, de mangler - været meget taknemmelige over, at der er så mange, der overhovedet er gået ind i den her gruppe, siger Mette Hansen, der samtidig understreger, at det ikke kun er borgerne i lokalsamfundet, som står sammen om at hjælpe deres medborgere - også erhvervslivet bakker op. 

- Der er flere af de lokale virksomheder, som gerne vil hjælpe - det er helt vildt fantastisk også, siger hun til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik