Radikale vil skrotte campingplads på Fælleden: "Det vil dræbe turismen"

I 2011 blev det vedtaget, at man ville have en campingplads på Amager Fælled. Nu vil Radikale droppe campingpladsen, men Socialdemokraterne stritter i mod.

I Københavns Borgerrepræsentation skal politikerne sent torsdag eftermiddag tage endelig stilling til, om lokalplanen for en moderne campingplads på Amager Fælled, som blev vedtaget i 2011, skal realiseres.

Den moderne campingplads i det fredede område fik i 2011 bevilget tre millioner kroner til investering i den mest basale infrastruktur.

Lokalplanen for området indbefatter 145.0000 kvadratmeter, hvoraf 88.000 kvadratmeter bliver til campingplads. 

I 2011 glædede en række partier sig til campingpladsens komme, fremgår det af en protokolbemærkning fra den 25 . august i Borgerrepræsentationen.

”Radikale Venstre, SF, Socialdemokraterne, Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti ser frem til, at København får en ny og forbedret campingplads”, står der blandt andet i bemærkningen.

Men nu, blot fem år senere, blæser vinden en anden retning for campingpladsen på Amager Fælled.

På trods af Teknik- og Miljøforvaltningens anbefaling om at godkende lokalplanen ved mødet i Borgerrepræsentationen, så melder Radikale Venstre allerede nu, at de ikke vil have en campingplads på Amager Fælled - til trods for, at de i 2011 stod bag beslutningen og så "frem til, at København får en ny forbedret campingplads".

Campingplads er for massiv

quote Når campingpladsen kommer i denne form, så mener vi ikke, at planerne skal imødekommes. Det er alt for massivt.

Tommy Petersen, gruppeformand - Radikale Venstre

Ifølge Radikale Venstres gruppeformand i Borgerrespræsentationen, Tommy Petersen, er der sket meget i København siden 2011, som har sat de grønne områder i Hovedstaden under pres.

- Vi har haft en rivende byudvikling i København, og det gør, at de grønne områder kommer under pres. Dem må vi altså sørge for at bevare, og vi har ikke noget særligt behov for en campingplads, som jeg ser det, siger de Radikales gruppeformand Tommy Petersen til TV 2 Lorry, og tilføjer:

- Man kan sige, at vi i forbindelse med diskussionerne omkring byggeriet har set os selv i øjnene og dannet os et fugleperspektiv over byen. Når campingpladsen kommer i denne form, så mener vi ikke, at planerne skal imødekommes. Det er alt for massivt.

- Det får store konsekvenser for turismen

quote Så må vi spørge, hvad ministeren gør ved, at aftaler i Københavns Kommune bliver brudt. Og hvad det gør ved turismen. For det får store konsekvenser

Lars Aslan Rasmussen, soc.dem. MF

Den holdning deler Socialdemokraterne dog ikke. Ifølge Lars Aslan Rasmussen, der er folketingsmedlem og tidligere medlem af Københavns Borgerrepræsentation, vil det være et stort problem for turismen, hvis ikke den københavnske campingplads bliver en realitet.

- Hvis man beslutter det, som de Radikale vil, nemlig at der ikke skal være en campingplads, så bliver det taget op i Folketinget, siger Lars Aslan Rasmussen og tilføjer:

- Så må vi spørge, hvad ministeren gør ved, at aftaler i Københavns Kommune bliver brudt. Og hvad det gør ved turismen. For det får store konsekvenser. Der er allerede anlagt en del infrastruktur, som er en del af den her aftale, og det vil bremse væksten i turisme. 

Lars Aslan Ramussen mener ikke, at sagen kun omhandler København. Sagen taler sig ind i en større, landsdækkende vision om mere turisme til landet.

- Der er nogle aftaler, som man har indgået, som taler sig ind i noget større, og så ved vi, at det er København, som er det helt store trækplaster i forhold til turisme - også for resten af Danmark.

Ifølge Økonomiudvalget i Københavns Kommune vurderes det, at campingpladsen vil generere en ekstern omsætning i kommunen på minimum 11 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

træ

130 år gammelt træ udsat for hærværk: "Det var et dejligt og smukt træ"

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere