Radikale vil købe Amager Fælled for at undgå boliger

Kommunen bør skride ind for at redde naturen, mener Radikale Venstre, som sender en appel til De Konservative.

Der skal sættes en stopper for det planlagte boligbyggeri på Amager Fælled.

Det mener Radikale Venstre, der på dagen, hvor der er indkaldt til folkering på fælleden, kommer med et forslag om at købe byggeretten til det område, hvor det kommende Amager Fælled Kvarter er planlagt.

Området sælges for at bidrage til finansieringen af metroen.

- Da vi besluttede at lave metro til Sydhavnen betalte vi kontant i stedet for at sælge grønne områder til boligbyggerier. Det gjorde vi, fordi vi netop ikke ønsker at bebygge vores grønne områder. Det gælder også Amager Fælled, og derfor vil vi nu afdrage kontant på metrogælden fremfor at sælge ud af Amager Fælled, siger Tommy Petersen, der er gruppeformand for Radikale Venstre.

Grønt flertal

Købet af byggeretten vil ifølge Tommy Petersen koste omkring 1,5 milliarder kroner, som skal findes under budgetforhandlingerne, der går i gang til september.

Han håber, at der kan skabes et grønt flertal bestående af Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og De Konservative.

- Vi har kigget efter om vi kunne finde nogle løsninger, der var helt udgiftsneutrale for at være sikre på, at De Konservative kunne være med ombord. Det har vi ledt og ledt efter, fordi De Konservative har de tre afgørende mandater i det her spørgsmål, siger Tommy Petersen.

TV 2 Lorry følger op med en reaktion fra Det Konservative Folkepartis leder på Københavns Rådhus, Jakob Næsager. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik