Radikale vil have grænsebetjente hjem til skudplagede byer

Radikale mener, at der er fornyet grund til at overveje det kloge i at bevogte den dans-tyske grænse.

De seneste dages skyderier i Københavns har bekræftet Sofie Carsten Nielsen, der er Radikales næstformand, i politiets mangel på ressourcer i hovedstaden.

Derfor opfordrer hun nu endnu engang til at droppe kontrollen ved den dansk-tyske grænse og sætte de cirka 240 betjente på andre opgaver, skriver Ritzau.

- Der er behov for ekstra bemanding i København nu, både til tryghedsskabende arbejde, men også til forebyggende indsatser, der er med til at få brødrene væk fra bandekriminalitet, siger næstformanden, der selv bor på Nørrebro.

Kan ikke sikre sig mod sindssyge

Hun er godt klar over, at mere politi i sig selv ikke løser problemet.

- Man kan aldrig forsikre sig mod sindssyge mennesker, der skyder efter fuldkommen uskyldige mennesker.

- Men vi ved, at politiet i København og for den sags skyld i resten af landet er presset og kører på pumperne, siger hun.

Som at tisse i bukserne

Om ikke så forfærdeligt længe begynder forhandlingerne om næste års finanslov.

Og Sofie Carsten Nielsen er ikke afvisende over for at lægge stemmer til at tilføre politiet flere ressourcer, hvis det ikke lykkes at få stoppet grænsekontrollen.

- Bare det ikke sker som sidste gang, hvor der blev taget ved at skære på ungdomsuddannelserne. Det får vi kun flere kriminelle af, og så er det lige som at tisse i bukserne, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik