Foto: By & Havn

Radikale vil bremse boligbyggeri på Amagerfælled

Det Radikale Venstre vil standse boligbyggeri i det nye Amager Fælled Kvarter.

Planen er, at der skal bygges 2.500 nye boliger på Amager Fælled. Arkitektkonkurrencen er skudt i gang, og byggeriet skal starte i 2017.

Men nu vil Det Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation stille forslag om, at Amager Fælled bevares som vild natur, og at boligbyggeriet standses. 

Hjem for fredede arter

Årsagen er er, at området er hjem for flere fredede dyrearter, sjældne fugle, rådyr, og en lang liste af plantearter og træsorter. Radikale Venstre kalder byggeriet på Amager Fælled for 'dumt og kortsigtet.'

 - I dag efterspørger Københavnerne mere grønt i byen i takt med at de grønne områder bliver mindre og færre, og vi har også politisk vedtaget adskillige grønne mål for byens udvikling, og derfor vil det være helt hul i hovedet at begynde at bygge boliger på Amagerfælled, siger Tommy Petersen, der er gruppeformand for Radikale Venstre på Københavns Rådhus. 

Aftale fra 1992

Ifølge en gammel aftale fra 1992 skal By og Havn udvikle et boligområde på Amagerfælled. Men Radikale Venstre mener, at aftalen er lavet i en anden kontekst, og at den derfor burde blive annulleret.

 - Hvis ikke vi sætter foden ned nu, så vil der kun blive mindre grønt i København. Derfor skal det her bremses, udtaler gruppeformand for Radikale Venstre, Tommy Petersen.

Efter planen skal der bygges 190.000 kvm boliger i op til 24 etager. Amager Fælled er 40 hektar, og det nye kvarter anslås at komme til at fylde 18 hektar af naturområdet. Arkitektkonkurrencen om byggeriet forventes afgjort efter sommerferien, og første spadestik til byggeriet skal tages i slutningen af 2017. 

Radikales gruppeformand Tommy Petersen håber at få de andre partier med på at standse byggeriet.

Læs mere om boligbyggeriet på Amager Fælled her