Foto: TV2 Lorry

Radikale Venstre om plakater: "Det nærmer sig en personhetz"

Der er plads til gimmicks i valgkampen - men man skyder ved siden af ved at blive så personfikseret, lyder det fra Radikale Venstre om plakaterne.

Det er godt nok ved at være valgkampstid - men rundt omkring i København er der dukket nogle alternative plakater op.

Man skyder lidt ved siden af ved at blive så personfikseret.

Tommy Petersen, Gruppefmd., Radikale Venstre

På dem er der et billede af Københavns Beskæftigelses- og Intergrationsborgmester Anna Mee Allerslev og teksten "Anna Ansvarløs - har ødelagt livet for mange mennesker." 

Det er en reference til kritikken af Københavns tildeling af førtidspensioner.

Læs også Lider af alvorlige sygdomme: Kommune nægter hende førtidspension

- Det er et sjovt gimmick og indspark i en vigtig sag, der kører. Men det er klart, man skyder lidt ved siden af ved at blive så personfikseret, siger Tommy Petersen, som er gruppeformand for den radikale gruppe i Københavns Borgerrepræsentation, til TV2 Lorry. 

- Det her er en måde at skabe opmærksomhed om noget, man brænder for. Men jeg synes personligt, at man altid skal holde sig for øje, om ens kritik og arbejde er rettet fuldstændig præcist, når man snævrer det så meget ind til én eneste politiker. Der er kun så meget, borgmesteren kan gøre på det her område.

Læs også Efter 13 års kamp: Nu er Charlotte indstillet til førtidspension

Jeg synes i den grad, Anna Mee Allerslev har svigtet sine forpligtelser som beskæftigelsesborgmester.

Ulla Curdt, aktiv i de sociale modstandsbevægelser

Tommy Petersen understreger, at han godt forstår, hvorfor borgerne går til borgmesteren på området. 

- Men at sige, at Anna som person nægter at give nogen en førtidspension, eller at hun ikke interesseret i, at syge borgere skal få fred for systemet, det passer jo ikke, siger han og henviser til, at tildelingen af førtidspension er et delt ansvar, og at det blandt andet ligger hos Socialforvaltningen at tildele førtidspensionerne. 

Aktivist bakker op om plakaten

Ulla Curdt, som er politisk aktiv i de sociale modstandsbevægelser, der eksempelvis tæller Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre, garanterer over for TV2 Lorry, at de ikke står bag plakaterne. 

- Det ville vi slet ikke have råd til - vi har jo ikke nogen penge, siger hun.

Læs også Professor: Kommune administrerer ret til førtidspension forkert

Der er skabt noget, der nærmer sig en personhetz.

Tommy Petersen, Gruppefmd., Radikale Venstre

Men hun bakker op om initiativet.

- Jeg står fuldt og helt bag dem. Jeg synes i den grad, Anna Mee Allerslev har svigtet sine forpligtelser som beskæftigelsesborgmester, siger Ulla Curdt til TV2 Lorry.

- Hun bliver ved med at gemme sig bag, at lovgivningen er stram, og det kan hun ikke gøre noget ved. Men det kan man jo i andre kommuner.

RV: "Ophedet debat nærmer sig personhetz"

Plakaterne bærer hashtagget #AnnaAnsvarsløs - et tilnavn, som aktivisterne i de sociale modstandsbevægelser har givet borgmesteren under debatten om Københavns Kommunes tildeling af førtidspensioner.

For de Radikales gruppeformand opstår problemet, når andre partier politiserer dén dagsorden.

Læs også Københavnsk medhold om førtidspension: 'Et skalkeskjul'

- Der er skabt noget, der nærmer sig en personhetz, hvor de andre politiske partier prøver at fralægge sig det ansvar, de har fra deres tid i udvalget, men også generelt i Borgerrepræsentationen. Der er kommet et klima, som jeg synes er ret voldsomt, siger Tommy Petersen og henviser til, at tonen - både på sociale medier og i dialogen ansigt til ansigt - er blevet hård.  

- Så derfor en opfordring fra min side til at lave alle de gimmicks, som er sjove og understøtter ens argumenter og det mål, man har med at blande sig, men også en kærlig opfordring til, at det ikke bliver en decideret personhetz, hvor man legitimerer voldsomt sprogbrug, siger han. 

04:27

Debatten om førtidspension i Københavns Kommune har raset de seneste måneder. Her er der demonstration foran rådhuset - før et ekstraordinært møde om sagen.

Luk video