Radikal står til at forlade København til fordel for EU

Prognose fra Megafon karakteriserer det som ”meget sikkert”, at den radikale kandidat får partiets andet mandat.

Det Radikale Venstre er et af de partier, der oplevede fremgang ved søndagens Europa-Parlamentsvalg.

Og det betyder, at københavnerne ifølge en prognose fra Megafon kommer til at sige farvel til det radikale medlem af borgerrepræsentationen, Karen Melchior.

Hovedpersonen selv føler sig endnu ikke sikker på pladsen, da de personlige stemmer stadig tælles op.  

- Jeg venter spændt på de personlige stemmer. Det er jo ikke sikkert, at det bliver mig. Men på vegne af partiet har jeg en god fornemmelse oven på valget. Danskerne stemte på partier, der vil noget med Europa, siger Karen Melchior.

Den 38-årige politiker tog orlov fra Københavns Borgerrepræsentation, da valgkampen gik i gang.

Hendes afløser er Jes Vissing Tiedemann, der blandt andet har overtaget Karen Melchiors opgaver i Sundheds- og Omsorgsudvalget og Socialudvalget.

Til kamp mod svensk grænsekontrol

Karen Melchior kommer til at savne arbejdet i Borgerrepræsentationen, men københavnerne bliver ikke helt glemt, hvis hun ender i Europa-Parlamentet:

- Jeg kommer jo til at arbejde for hele Danmark, men jeg vil blandt andet arbejde for at få afskaffet grænsekontrollen til Sverige, der er til gene for borgerne og erhvervslivet i hovedstadsområdet, siger Karen Melchior.

Sverige indførte grænsekontrol ved grænsen til Danmark den 4. januar 2016 for at få styr på antallet af flygtninge, der kom til landet.

De to valg var en fordel

Inden Europa-Parlamentsvalget har det været debatteret, om valget til Folketinget ville fjerne opmærksomheden. Den bekymring er, ifølge Karen Melchior, gjort til skamme:

- Det har faktisk været en fordel, at folketingsvalget ligger så tæt på. Der har været meget mere fokus på politik og ikke så meget fokus på at være for eller imod EU, som det forrige valg med Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti i spidsen, siger Karen Melchior.

Mens Radikale Venstre gik et mandat frem, mistede Dansk Folkeparti tre mandater.

Ny situation i parlamentet

Søndagens valg bød også på et flot resultat for Venstre, der fik fire mandater. Oven i de flotte resultater kan Radikale Venstres og Venstres folkevalgte kandidater også se frem til mere indflydelse i deres fælles gruppe i Europa-Parlamentet, der hedder ALDE - Alliancen af Liberale og Demokrater for Europa.

Gruppen har fået en fremgang på 40 mandater. Det skyldes i høj grad den franske præsident Emmanuel Macrons parti La République en Marche, der har tilsluttet sig ALDE.

Ifølge Karen Melchior er det godt nyt for klimaet og dårligt nyt for den polske kulindustri:

- Det kommer til at betyde, at vi kan få mere progressive og grønne løsninger. De to store grupper bliver nødt til at tale med os, og det betyder, at de ikke længere kan lægge sig fast på for eksempel at beskytte kulindustrien i Polen, siger Karen Melchior.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik