Radikale kritiserer SF og EL for at svigte Amager Fælled

De Radikale med Anne Mee Allerslev i spidsen blev 'presset' ud af de netop afluttede budgetforhandlinger for 2018.

- Det er ikke en skam at blive væk, når man ikke er velkommen.

Sådan lyder udmeldingen fra den radikale borgmester for beskæftigelse og integration, Anna Mee Allerselv, efter at hun og hendes partifæller sent torsdag endte med at blive presset ud af forhandlingslokalet om det kommende års budget for Københavns Kommune.

Det var blandt andet uenighed omkring Amager Fælled, som sendte De Radikale ud i kulden.

Partiet foreslog, at der blev sat penge af til en ekstern undersøgelse af til en eksten undersøgelse af, om den forventede indtægt på cirka 1,7 milliarder kroner fra det stærkt omdiskuterede byggeprojekt kan findes på anden vis.

Men det krav ville hverken SF eller Enhedslisten bakke om, fortæller Anna Mee Allerslev til TV2 Lorry.

- Vi er rigtig ærgerlige og skuffede over, at især SF og Enhedslisten ikke vil være med til at kæmpe for mere grøn bynatur på Amager Fælled, som de ellers har lovet københavnerne, siger Anna Mee Allerslev til TV2 Lorry og tilføjer, at De Radikale forgæves kom med det 'ene konstruktive forslag efter det andet.'

SF afviser kritik

Hos SF mener man, at kritikken fra Anna Mee Allerslev er 'skudt helt forbi'.

-  Det er skudt helt forbi. Vi har fået en historisk aftale, når det kommer til at flere grønne kvadratmeter i København. Vi har blandt fået en park i Nordhavn, der bliver på størrelse med Kongens Have, siger SF's spidskandiat ved det kommende kommunalvalg, Sisse Marie Welling, til TV2 Lorry.

- Men når det er sagt, så er vi enige med De Radikale om, at Amager Fælled skal bevares. Det var vi før budgettet, og det er vi også efterfølgende. Men om der var en kommet en undersøgelse ind i budgettet havde hverken gjort fra eller til i forhold til, at der er i dag ikke er et flertal i Borgerrepræsentationen om at bevare Amager Fælled. Men vi sætter vores lid til, at københavnerne ved det kommende valg peger på de partier, som har lovet at bevare Amager Fælled, så vi kan sikre, at man får stemt den lokalplan ned, der lige nu ligger for området, siger Sisse Marie Welling.

Radikalt spin

Ninna Hedeager OIsen, der er Enhedslistens nye spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, afviser over for Politiken ligeledes Anna Mee Allerslevs kritik, som hun opfatter som 'radikalt spin'. 

- Vi har overhovedet ikke haft fælleden med som et punkt under budgetforhandlingerne. Af den grund at vi ikke er interesserede i at indgå kompromiser om den sag, som kan binde os, siger Ninna Hedeager Olsen til Politiken.

Hun understreger samtidig, at Enhedslisten som det eneste parti har været imod byggeriet lige fra det blev vedtaget, men at der ikke er flertal for at bevare eller frede fælleden - ikke endnu i hvert fald.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik