Radikal afviser DF-krav

Dansk Folkepartis gruppeformand på Københavns Rådhus, Carl Christian Ebbesen, får ingen indflydelse på, hvem der afløser Klaus Bondam som borgmester.

Det siger Anna Mee Allerslev, som den radikale gruppe natten til tirsdag enstemmigt udpegede som Bondams afløser.
Hendes udmelding kommer efter, at Carl Christian Ebbesen tirsdag morgen siger til Ritzau, at han indtil videre betragter hende som "et spændende bud", som han endnu ikke ved, om DF kan acceptere.

Men Anna Mee Allerslev bliver borgmester, uanset om DF ønsker det eller ej, fastslår hun.
- Det er en enig radikal gruppe, der har peget på mig, og Carl Christian Ebbesen og DF drømmer, når de tror, at de skal have indflydelse på, hvem den radikale gruppe vælger, siger hun og afviser pure, at DF kan nedlægge veto mod hende:
- Det kan han ikke rent juridisk. I aftalen, vi har, står der ikke nogen navne. DF har indgået en aftale med os og Venstre, og så er den ikke længere. Det er klart, at Carl Christian synes, det er sjovt, at han kan få lidt tv-tid og kan drømme lidt, men det håber jeg, han snart kommer sig over.

Er der ikke noget hyklerisk over, at I i gruppen var meget sure, da Bondam aftalte at blive borgmester på DF's stemmer, når I nu fortsætter ordningen, selvom I kunne komme ud af den, hvis I ville?

- Vi har diskuteret det i gruppen og i baglandet, og vi har lagt det bag os. Og jeg er rigtig glad for at jeg er valgt af en enstemmig gruppe til at være borgmester. Og jeg glæder mig til arbejdet.
Selvom det er på DF's stemmer?

- Jeg glæder mig utrolig meget over at skulle være borgmester på den radikale gruppes entydige udpegning.

Og på DF's stemmer?

- På den konstitueringsaftale, vi har lavet med Dansk Folkeparti, ja, siger Anna Mee Allerslev.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik